Binnenkijken bij Alex en Nita

‘Het gevoel van luxe.’

‘Al ruim 35 jaar wonen wij boven onze eigen winkel.’ vertelt Alex, ‘De badkamer was na ruim twintig jaar wel aan vervanging toe, dus zijn we ter oriëntatie bij De Knikker binnengelopen.

Wat ons direct zo charmeerde van De Knikker was het ontvangst. Na een ronde door de showroom hadden we besloten een afspraak te maken voor een intake gesprek. Om logistieke redenen kwamen wij toen voor een puzzel te staan, onze winkel had ongeveer dezelfde openingstijden als De Knikker. Gelukkig bleken ze op donderdagavond ook op afspraak geopend te zijn. Nadat wij aangaven dat dit wel lastig werd rond etenstijd, bood de dame in kwestie aan belegde broodjes voor ons te bestellen en ons daarmee tegemoet te komen. Dit vonden wij zó bijzonder gastvrij, zeker omdat we nog in de beginfase van alle afspraken zaten.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Rob en Moniek

“De kern van het huis”

‘In de ochtend start je daar met koffie en ’s avonds eindig je daar met het diner, je komt werkelijk de hele dag door in de keuken. Voor ons is het dus echt de kern van het huis.’ zegt Moniek.

‘Via een vriendin kwamen we bij De Knikker, zij was een onafhankelijk adviseur die keukenoffertes beoordeelde en raadde ons De Knikker aan. Zodoende hebben we daar dan ook een afspraak gemaakt.

Als klant weet je niet precies wat alle mogelijkheden zijn, dus je gaat met een wensenlijstje naar een zaak en zij maken aan de hand daarvan een ontwerp. Wat daarbuiten nog meer zou kunnen, dat weet je op dat moment nog niet. Daarom hebben we met alles tijdens de verbouwing van onze woning twee verschillende offertes opgevraagd en wat er bij De Knikker qua ontwerp uitkwam had echt de wauw-factor. Dit was exact wat we wilden.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Anne en Dennis

“Wellness en rust, met natuurlijke elementen”

Na ruim twee jaar naar een woning gezocht te hebben werden Anne en Dennis ingeloot voor een nieuwbouwproject. ‘Met een nieuwbouwproject heb je een vrij lange aanloopperiode en dus ook lang de tijd om goed te oriënteren.’ vertelt Anne. ‘Zo hebben we in eerste instantie een ontwerp laten maken bij een andere badkamerleverancier. Door sluiting van dit bedrijf zaten we ineens weer zonder badkamer, daardoor zaten wij wel even met onze handen in het haar. Een vriendin raadde toen De Knikker aan. Hier konden we gelukkig al vrij snel terecht en zijn we hier heel gastvrij ontvangen.

We hadden dan al wel een tekening van de badkamer maar bij De Knikker gingen we veel dieper in op materiaalkeuzes en kleurcombinaties. Dat was eigenlijk heel leuk, nu konden we in hun mooie showroom alles bij elkaar leggen wat we voorheen nog niet gedaan hadden.

Naast het uitgebreide assortiment stelden we het ook zeer prijs dat de ontwerper oprecht was in de gesprekken, wij wilden bijvoorbeeld heel graag beton ciré in de hele badkamer vanwege de uitstraling. Hier heeft de ontwerper heel eerlijk in geadviseerd dat dit niet aan te raden was in de doucheruimte, omdat toch vaak blijkt dat het niet geheel waterdicht is. Zo hebben we op zijn aanraden mooie grote tegels in de douchehoek laten plaatsen in dezelfde kleur als het beton ciré wat in de rest van de badkamer wel toegepast kon worden. Omdat we in de doucheruimte uiteindelijk toch tegels hebben toegepast, konden we ook de zachte, natuurlijke houttinten in de douchehoek terug laten komen als achterwand.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Mathilde en Dennis

“Prachtig én Functioneel”

‘Een aantal jaar geleden zijn we het avontuur aangegaan door naar het buitenland te verhuizen voor het werk van Dennis.’ vertelt Mathilde ‘Helaas kon ik daar toch niet zo goed aarden en hebben we toch besloten terug te verhuizen naar Nederland.

Voor de keuken in dit nieuwe huis waren we heel specifiek op zoek naar een deur tussen de keuken en de bijkeuken, in hetzelfde materiaal als de kastenwand. Dit hadden we eerder bij vrienden gezien en zo wilden wij het ook. Destijds hebben onze vrienden dit laten maken bij een interieurbouwer maar dat was ver weg. Zo ben ik op het internet gaan zoeken naar een interieurbouwer in Zuid-Holland en kwamen we al vrij snel bij De Knikker Keukens terecht. Wat zo bijzonder is, is dat De Knikker alle expertises in huis heeft. Zowel op het gebied van keukens, apparatuur als interieurbouw.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Wil en Gerard

“Tijdloos en zacht”

‘Elke dag zijn we er zo ontzettend blij mee!’ vertelt Wil, ‘Het eerste wat opvalt als je de badkamer in loopt is de ruimte en de sfeer die er heerst. Ieder die het horen wil vertellen we hoe tevreden en content we ermee zijn.

Op voorhand hebben we wel lang georiënteerd, doordat we zo’n voortraject hebben gehad wisten we al goed wat voor opstelling we wilden. Bij de Knikker kwam daar het meest passende ontwerp voor ons uit, er werd goed geluisterd naar onze wensen en advies gegeven over de dingen waar wij nog niet bij stil hadden gestaan, zoals bijvoorbeeld verlichting in de nissen.

Wat we ook zeer belangrijk vonden was de kwaliteitskeuze van tegels en maatwerk meubels. We zijn dan ook zeer content met het maatwerkmeubel. Deze biedt uitermate veel opbergruimte en loopt daarnaast prachtig weg onder het schuine dak. Door zachte kleurcombinaties en een goed lichtplan toe te passen is het absoluut geen donkere hoek geworden.’ Zo zijn er naast spots ook indirecte verlichting achter de spiegel en verlichting onder het meubel toegepast, en in combinatie met het hoge plafond geeft dit een uniek effect.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Hidde

‘Een harmonieuze en warme keuken’

Deze bijzondere villa vindt zijn oorsprong in 1881 en is in de beginjaren door één gezin bewoond. Later veranderde de functie van het gebouw in een kantoorpand en is het pand inmiddels verbouwd tot luxe, karakteristieke appartementen. Zo zijn de hoge plafonds met robuuste houten balken en de prachtige lambrisering langs de wanden behouden gebleven. ‘Deze kenmerken moesten we heel bewust meenemen in het ontwerp. Hier mochten we niet aankomen, maar wel iets vóór plaatsen.’ aldus Hidde.

‘Het raam links van de hoge kastenwand was voor mij van groot belang in het ontwerp. In eerste instantie wilden we hier een volledige kastenwand creëren, maar het raam moest vrij blijven. De ontwerper kon, met behulp van een geavanceerd tekenprogramma, goed laten zien wat het effect was om extra ruimte tussen het raam en de kastenwand te creëren.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij André en Mirjam

“Warm en uitnodigend”

André en Mirjam wonen samen met hun twee zoons Otto (16), Xavier (14) en hun hond Louis in het oude gedeelte van Voorburg in een karakteristieke woning uit 1904.

‘Via mijn ouders zijn wij doorgestuurd naar De Knikker’, vertelt Mirjam, ‘Zij hebben lang geleden hier een keuken gekocht en zijn daar tot op de dag van vandaag nog steeds heel tevreden over. Tijdens de oriënterende fase zijn wij bij verschillende zaken wezen kijken maar ook wij voelden die klik bij De Knikker, en met de ontwerper, al heel snel. En dat was wel echt iets waar we naar zochten.

Wat ons daarbij zo aansprak was een zeer pragmatische aanpak, met een goede balans tussen kwaliteit kunnen leveren en het kritisch kijken naar onze prioriteiten. De ontwerper heeft ons per onderdeel heel bewust gemaakt van wat voor ons nu echt belangrijk was of niet.

Daarnaast wisten wij qua indeling al vrij goed wat we wilden, dat was een eiland met geïntegreerde bar en een kastenwand. Waar er normaal gesproken een ontwerp wordt gemaakt vanaf de basis, werd er hier heel goed geluisterd naar onze vraag om dit proces sneller te laten verlopen. Wij hebben aangegeven dat we een zeer druk werk- en gezinsleven hebben en niet uren aan tafel wilden of konden zitten. Hier werd dan ook heel fijn naartoe gewerkt door de ontwerper. Echt een stukje advies op maat, wat goed bij ons paste.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in het interieur van Hilde en Christian

“Rust en balans” – deel 3: Totaalconcept

“Rust en balans is het gevoel dat ik nu bij onze gehele woning krijg,” zegt Hilde. “Niet alleen de keuken, badkamer en bijkeuken wilden we in dezelfde stijl, die eenheid zochten we voor het hele huis.”

Christian, “We zochten meubels in dezelfde stijl en met bepaalde afmetingen maar konden dit niet in een gewone meubelzaak vinden. De ontwerper stelde voor het op maat te laten maken, tenslotte kon dat allemaal bij dezelfde leverancier als van de keukenkasten. Dit was exact waar we naar gezocht hadden. Zo hebben we in de woonkamer het tv-meubel hiervan laten maken maar ook de wandplanken en zelfs de vensterbank.”

“Na een brainstormsessie met de interieurontwerpers van De Knikker hebben we hier ook een heel licht- en kleurenplan op losgelaten. Het was zo’n mooi totaalconcept!” vult Hilde aan, “Voor de garderobe in de hal hebben we gekozen om het wat strakker te houden, zo’n hal heeft toch minder lichtinval en het wordt al snel te donker als je enkel maar met houttinten werkt. Dus op advies van de ontwerper hebben we in de hal meer wit in de kast verwerkt.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Hilde en Christian

“Rust en Balans” – deel 2: De badkamer

“Rust en balans is nu het gevoel dat ik bij onze gehele woning krijg,” zegt Hilde. “Niet alleen de keuken en badkamer wilden we in dezelfde stijl, die eenheid zochten we voor het hele huis.

In de badkamer was het voor de ontwerper de kunst om zo goed mogelijk gebruik te maken van de ruimte. Het is een ruimte met een dakkapel en aan beide zijden daarvan schuine daken. Zo zijn, aan een kant van het schuine dak, de wasmanden nu helemaal uit het zicht achter twee deuren. Twee deuren die we ook weer van hetzelfde materiaal hebben laten maken als keukenkasten. Op die manier hebben we overal die eenheid weer terug weten te brengen.

Waar we het meest blij mee zijn is alle opbergruimte bij de wastafel. Stiekem zit er in de spiegelkasten best veel ruimte terwijl dit helemaal niet zo opvalt. Wat ook bijzonder is zijn de wastafels zelf, hierbij hebben we gebruik gemaakt van onderbouw. Dit kwamen we tegen op internet  en dat vonden we zo mooi, maar we wilden het bad dan ook in dezelfde constructie en dat was wel een zoektocht voor de ontwerper. Een onderbouw bad in een standaard maat is op zichzelf al bijzonder, maar omdat we allebei lang zijn, en onze twee zoons nog langer, moest het ook nog eens een groot bad zijn. Gelukkig liet de ontwerper het er niet bij zitten en hebben we nu dit prachtige eindresultaat!”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de keuken van Christian en Hilde

“Rust en Balans”- deel 1: De keuken

Rust en balans is het gevoel dat ik bij onze gehele woning krijg,” zegt Hilde. “Niet alleen de keuken en badkamer wilden we in dezelfde stijl, die eenheid zochten we voor het hele huis. Zo hebben we de garderobekast in de hal, de bijkeuken en zelfs een tv-meubel en vensterbanken van hetzelfde materiaal laten maken.”

Wat ik in de keuken heel graag wilde was koken voor het raam, wij wonen aan de Rijn met uitzicht op de polder, dus dat was echt een wens. Maar ook een puzzel, het raamkozijn is namelijk vrij laag maar wij zijn allemaal best lang en dus is een goede werkhoogte ook erg belangrijk. De ontwerper bedacht hier een subtiel vensterbankje in dezelfde stijl als het aanrechtblad. Zo staat het aanrecht niet direct tegen het kozijn en hebben we de ideale oplossing gevonden. Ik heb hier nu een leuk plantenbakje staan!”

Wat ik in de keuken heel graag wilde was koken voor het raam, wij wonen aan de Rijn met uitzicht op de polder, dus dat was echt een wens. Maar ook een puzzel, het raamkozijn is namelijk vrij laag maar wij zijn allemaal best lang en dus is een goede werkhoogte ook erg belangrijk. De ontwerper bedacht hier een subtiel vensterbankje in dezelfde stijl als het aanrechtblad. Zo staat het aanrecht niet direct tegen het kozijn en hebben we de ideale oplossing gevonden. Ik heb hier nu een leuk plantenbakje staan!”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Toine en Els

“Te mooi om waar te zijn.”

Vanaf 2016 wonen Els en Toine al in dit ruime appartement. Els, “De badkamer zag er nog goed uit, maar doordat er een kleine lekkage was ontstaan besloten we om de badkamer grondig aan te pakken. Wat voor ons heel belangrijk was, was een betrouwbare monteur en ook dat kon volledig worden verzorgd. Daarnaast zochten we iemand met creativiteit en eigen ideeën en dat is goed gelukt!”

“Het was een goed samenspel met de ontwerper,” vult Toine aan, “Hij gaf een beetje tegendruk en dat was goed, want dat zet je aan het denken en dan maak je een weloverwogen beslissing.”

Els, “We waren op zoek naar een blauwe wandtegel. We wilden een strandgevoel creëren. Toen kwam de ontwerper met deze bijzondere grijze tegel. Daar waren we zo weg van dat we besloten dit als accentwand toe te passen en hebben we het blauw terug laten komen in het meubel. De handdoeken had ik al besteld zonder de exacte kleur te weten, dus het was een gok, maar het is een perfecte match!”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Dirk

“Een unieke, intieme ruimte.”

Dirk “Wij wonen in een mooi, authentiek pand uit 1795. Het is allemaal niet even recht en we zijn zelf niet even handig, daarom zochten we een vakkundig bedrijf dat ons daarin kon ontzorgen. Dat is dan ook waar ik naar heb gezocht op internet en daarop kwam De Knikker als eerst naar boven.”

Tijdens een oriënterend gesprek werd er een eerste schets gemaakt en een kleur- en materiaalkeuze uitgezocht, “Een combinatie die ik en mijn partner, zonder goede onderbouwing niet snel zouden hebben uitgekozen!”, zegt Dirk, “Ik hou heel erg van echte materialen, echt marmer, echt hout, noem het maar op. Maar door de kennis van onze ontwerper ben ik er echt van overtuigd dat dit een betere keuze is voor deze ruimte. Hij wist echt waar hij het over had. Wat ik vooral belangrijk vond was het behoudt van het authentieke gevoel van het huis en ik ben van mening dat deze combinatie daar de perfecte blend van is geworden.”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Joyce en Ramon

“Het pronkstuk van onze woning!”

Via social media kwamen Joyce en Ramon op de website van De Knikker terecht. Joyce “Na het zien van een aantal foto’s hebben we destijds besloten om voor onze nieuwbouwwoning eens op gesprek te gaan. Daar was de klik met de ontwerper meteen zó goed dat we direct besloten te blijven.” “We voelden ons echt welkom en niet op een ‘verkoop’-manier.” Vult Ramon aan “We hebben letterlijk úren in de zaak gezeten en we hebben geen enkele keer het idee gehad dat we weg moesten.”

Ramon “In het vorige huis was de keuken heel anders gesitueerd, daar was het veel smaller. Hierdoor was onze wens dit keer een echte woonkeuken. Eén met een heel groot eiland!” Joyce “ ’s Ochtends ontbijten Livia (11) en Tobias (9) vaak even aan de bar van het eiland of ze maken ‘s middags hun huiswerk terwijl ik sta te koken. Ook gaat visite daar sneller even aan zitten als ik sta te koken, dit was echt het beeld wat we erbij hadden.”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de keuken van Bart en Jolanda

Tijdens één van de vele wandelingen door het park met Oliver, het hondje van Bart en Jolanda, liepen zij langs dit uniek gelegen woonhuis. Zodra ze zagen dat het te koop was grepen zij deze kans dan ook met beide handen aan.

De woning komt uit 1934 en is gelegen in een park, omringd door groen en water. Een kunstschilder heeft het huis destijds laten bouwen. Jolanda, “Wanneer je door de voordeur stapt kom je binnen in een vrij ruime hal, daar verkocht de kunstschilder vroeger zijn schilderijen. Via de grote openslaande deuren loop je binnen bij wat tegenwoordig het zitgedeelte van de keuken is, maar vroeger de woonkamer was. Boven, op de eerste verdieping, had hij zijn atelier, hier hebben wij nu de huidige woonkamer gerealiseerd.”

Bekijk alle foto's

Kijk binnen in de keuken van Ellen en Leon

“Onderdeel van je huis en je thuis.”

Ellen leeft in een zeer luxe positie, zoals ze zelf gekscherend zegt, “Als ik thuiskom zijn de boodschappen gedaan en heeft Leon vaak al heerlijk gekookt. Ik kan zo aanschuiven!”

Wat dat betreft is het Leon’s domein, “Ik vind koken erg leuk en ik vind het dan ook belangrijk dat je daar een goede kwaliteit keuken voor hebt. Zo heb ik altijd al een eiland gewild, deze hebben we nu, en een flinke ook. Het voegt echt iets toe aan de ruimte en zo sta je veel meer in contact met elkaar wanneer je staat te koken. Ik vind dit echt geweldig!”

Ellen “De ruimte leent zich ook goed voor een groot eiland, zo loopt de keuken door in de woonkamer en staat het helemaal in verbinding met elkaar. In de vorige keuken hadden we veel minder kastruimte. De ruimte heeft een hoog, schuinoplopend plafond waardoor we nu tegen de achterwand hoge kasten en een koffiecorner konden plaatsen zonder dat alles heel massief oogt, en ik nu veel meer opbergruimte heb.”

Bekijk alle foto's

Kijk binnen in de badkamer van Marco en Jolanda

“Een evenwichtig rustmoment.”

Even na het sporten voor de Sunshower of na een hectische werkdag 10 minuten in de sauna, dat is waar Marco en Jolanda nog elke dag plezier aan beleven.

Marco: “We zijn rustig en relaxed, we lezen veel en houden ervan om goed voor onszelf te zorgen. Daarom waren we er al snel over uit dat we een sauna, bidet en een douche, voorzien van Sunshower, wilden. De sauna en douche zijn naast elkaar en het is precies zo uitgemeten met de glazen deuren dat alles evenredig en symmetrisch is.” “Als je nu in de badkamer staat is het een heerlijke rustbron waar je jezelf helemaal op kan laden!” vult Jolanda aan.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de keuken van Paula en Arie

“Prachtig design maar ook zó gezéllig!”

Op zoek naar een nieuw huis waren Paula en Arie in eerste instantie niet, maar toen dit prachtige, vrijstaande pand uit 1935 aan alle eisen voldeed, moesten ze wel overstag.

“We hadden een prachtig huis,” verteld Paula, “En we hoefden niet weg, maar met het oog op de toekomst beloofden we elkaar zo’n kans toch aan te grijpen.” Arie: “We hebben ons bedrijf een aantal jaren terug verkocht en zijn inmiddels met pensioen. Nu waren wijzelf nog kwiek genoeg om alles te managen en te overzien. De verbouwing hebben we als een heel leuke tijd ervaren, alle partijen communiceerden goed met ons én met elkaar. De schuur was de bouwkeet en op vrijdag was er patat!”, vult Paula aan.

“Ook het ontwerpproces van de keuken was super. We waren heel snel met beslissen over de stijl. We kwamen de showroom binnenlopen, zagen deze opstelling en wisten meteen dat dit het moest worden!” “Een echte puzzel in het ontwerp was de deur naar de bijkeuken. Eerst wilden we een schuifdeur maar door technische problemen hebben we daarvan afgezien, uiteindelijk was een horecadeur, die beide kanten op kan, de oplossing. De ontwerper droeg aan dat dit in hetzelfde materiaal als dat van de keuken kon! Zo loopt het in één harmonieus geheel door.”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Isolde en Stef

“Rust, ruimtelijk en sereen.”

Zo wordt de nieuwe woning aan de Lisdodde door Isolde en Stef omschreven. Zij wonen hier samen met hun drie kinderen, Ryan (11), Lewis (7) en Nahla (6).

Wat in het ontwerp van de badkamer vooral leidend was, was de ruimte. Isolde: “Mijn man en ik werken allebei voor een luchtvaartmaatschappij, dit proberen we zo in te richten dat we tegelijkertijd thuis zijn voor de kinderen. Maar dat betekent wel dat we vaak met z’n vijven tegelijkertijd in de badkamer staan. Vanuit de bouw konden we niet af van het toilet in de badkamer, wat we in eerste instantie wel heel graag wilden. Hierin werd fantastisch meegedacht door de ontwerper. We wilden bijvoorbeeld absoluut geen muurtje achter het toilet waar het inbouwreservoir zou komen. Door dit met de ontwerper te bespreken kwam hij met het idee om de muur in zijn geheel naar voren te trekken. Zo hebben we dus ook de ruimte ín de muur gecreëerd voor de nisjes en twee hoge kasten.”

“Wat ik ook heel mooi vind in de badkamer is het wastafelmeubel. Waar ik eerst een beetje bang was dat het misschien wat groot zou ogen, omdat het best een breed wastafelmeubel is, viel dit uiteindelijk heel erg mee. Door de mooie ovalen waskommen erop en de ruimte aan beide zijdes van het meubel, wordt de ruimte juist benadrukt. Het ontwerpproces was fantastisch, het was een hele ervaring bij de Knikker, bij binnenkomst werden we altijd meteen warm onthaald. Aan tafel wordt er heel goed meegedacht, maar de ontwerpers zetten je ook echt aan het denken. Beide ontwerpers stelden vragen zoals: ‘Waarom wil je dit daar’ en ‘op wat voor manier gebruik je dit?’. Dat is zo fijn, want er komt enorm veel op je af tijdens zo’n proces. Het was echt elke keer weer een feestje!”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Isolde en Stef

“Rust, ruimtelijk en sereen.”

Zo wordt de nieuwe woning aan de Lisdodde door Isolde en Stef omschreven. Zij wonen hier samen met hun drie kinderen, Ryan (11), Lewis (7) en Nahla (6).

“We zijn een gezin van 5 dus je kan je wel voorstellen dat we best een drukke ochtendspits hebben bij ons thuis. Omdat we split level wonen is het barretje aan het keukeneiland ideaal om de kinderen aan te zetten voor een snel ontbijtje of om zelf even tussendoor een kop koffie te drinken. Vanuit de garage loop je naar boven en kom je uit in de hoge keuken, door hier een hoge kastenwand te plaatsen worden de hoge plafonds extra geaccentueerd en tegelijkertijd heel functioneel en praktisch ingericht. Door de lage indirecte verlichting lijken de kastenwand en het eiland haast wel te zweven waardoor het absoluut niet massief doet overkomen.”

“Wat voor ons het belangrijkst was bij het ontwerp in de keuken was toch wel de kleurcombinaties , het goud omlijst met de zwarte kasten en de subtiele houten bar zorgen voor de serene en toch heel chique uitstraling. Dezelfde rust hebben we weten te creëren in de badkamer. Door de tegels licht te houden en veel met houtelementen te werken in beide ruimtes hebben we die natuurlijke, zachte sfeer weten te vinden.”

“Het ontwerpproces was fantastisch, het was een hele ervaring bij de Knikker, bij binnenkomst werden we altijd meteen warm onthaald. Aan tafel wordt er heel goed meegedacht, maar de ontwerpers zetten je ook echt aan het denken. Beide ontwerpers stelden vragen zoals: ‘Waarom wil je dit daar’ en ‘op wat voor manier gebruik je dit?’. Dat is zo fijn, want er komt enorm veel op je af tijdens zo’n proces. Het was echt elke keer weer een feestje!”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Murk en Chita

“Het is echt een ik-blijf-lekker-thuis-keuken.” Murk.

Wat voorheen een advocatenkantoor was, is nu het volledig gerenoveerde thuis van Murk, zijn verloofde Chita en hun twee zoons Bodhi en Milan. Chita is zelf makelaar en zag dit project, wat al meer dan een jaar te koop stond, voorbijkomen. “Door alle verschillende woonlagen was er zoveel mogelijk, dat het wat langer duurde om hier doorheen te kijken.”

Het hoekhuis heeft wat weg van een dijkwoning, waarbij het ruime souterrain aan de achterzijde grenst aan een haast idyllische tuin. Een tuin die in de zomer van 2023 toneel staat voor hun eigen bruiloft.

Keuken en woonkamer verbonden

Murk: “Toen we dit huis kochten, hadden we rigoureuze plannen voor de verbouwing. We wilden alle woonlagen bij elkaar betrekken. Dit is ons goed gelukt door de volledige achtergevel te vervangen en een vide te creëren, zodat de woonkamer nu volledig in verbinding staat met de keuken. Vanaf de vide kijk je zo op het laatste keukeneiland.”

Drie eilanden, drie functies

“Elke keer als ik zeg dat we drie keukeneilanden hebben klinkt het ergens wat opschepperig, maar dat heeft ervoor gezorgd dat de routing nu helemaal klopt. Je staat elkaar nooit in de weg en elk eiland heeft een heel duidelijke functie waar goed over nagedacht is tijdens het ontwerp.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Paulien en Cecil

Een keuken met veel licht die verbonden is met de tuin en de woonkamer. Dat is één van de voorwaarden van Paulien en Cecil voordat ze het huis kopen waar ze nu met hun drie kinderen wonen. Door de keuken te verplaatsen en in het ontwerp rekening te houden met verschillende zichtlijnen komt hun wens uit. Arjan de Knikker is vanaf het begin betrokken bij dit project.

Belangrijke verbindende factor is het kookeiland dat bekleed is met composiet in een marmer structuur. Paulien: ‘Als je vanuit de woonkamer naar de keuken kijkt, zie je een mooi element dat niet meteen zijn functie prijsgeeft. Toen Arjan de Knikker dit voorstelde, was ik meteen verliefd op het idee.’ Ander element dat de ruimtes met elkaar verbindt, is de kastenwand in de woonkamer. Deze is van hetzelfde materiaal als de wand in de keuken. ‘Het is een functioneel meubel waar onze stofzuiger en werkspullen in staan, maar ook fotoboeken en spelletjes. Omdat we geen trapkast hebben is die extra ruimte heel fijn.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij John en Claudia

De badkamer is precies geworden zoals we wilden.

Na de nodige verbouwingen in het huis van John en Claudia was het vervangen van de gedateerde badkamer een wens voor de toekomst. Door een lekkage kwamen de plannen voor een mooi en strak ontwerp in een stroomversnelling.

Toen John en Claudia hun ideeën bespraken met Arjan de Knikker wisten ze heel goed wat ze wilden. ‘We zijn eerst gaan kijken wat we wel en niet mooi vonden, zonder op de prijs te letten. Arjan hielp ons om keuzes te maken waarmee we binnen het budget konden blijven.’ Ook de gezinssituatie werd meegenomen in het advies. ‘Voor het bad en de wastafel hebben we materialen gekozen die minder vlekgevoelig zijn. Met twee opgroeiende kinderen is dat wel zo praktisch.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Joyce en Alex

Een echte woonkeuken voor het gezin. Een strakke keuken ook, in één toon mat wit, die fraai in het oog springt tegen de blauwe achterwand. En met een hoge apparatenwand die juist heel subtiel wegvalt in de achtergrond, slim verzonken in de zijwand.

Zo schijnt de keuken in de nieuwe woning van Joyce en Alex optisch slechts uit één element te bestaan: het kookeiland. Strak, greeploos en van wit Fenix materiaal. ‘We hadden al hoogglans wit en mat zwart gehad, dus nu mocht het mat wit worden’, lacht Alex. ‘We waren best kritisch en hebben behoorlijk wat keukenzaken bezocht. Waar De Knikker zich onderscheidde was de combinatie van het blad en de kasten, die we per se in precies dezelfde tint wilden hebben. Dat was lastig met dit materiaal, maar De Knikker deed extra moeite door de fabrikant te benaderen en het toch voor elkaar te krijgen.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Delphine en Marcel

Het is een inkoppertje natuurlijk, maar zelfs de poes op de foto’s is helemaal in stijl van de badkamer en het toilet van Delphine en Marcel. De beide vertrekken werden tot in detail uitgevoerd in zwart en wit, waar de elegante gemarmerde tegel en accessoires warmte en kleur aan toevoegen.

Ze koesterden al langere tijd de wens om badkamer en toilet te vernieuwen in hun monumentale woning. ‘Toen we een lekkage kregen ging die wens sneller in vervulling’, lacht Marcel. ‘In een monumentaal pand moet je binnen de bestaande muren verbouwen, maar dat was geen probleem. We zagen toch niet zoveel winst in eventuele samenvoeging van de ruimten.’

Voor zichzelf maakten Delphine en Marcel alvast een sfeerimpressie met kleuren, materialen en meubels die ze mooi vonden en met de mogelijkheden die de relatief kleine ruimten boden. ‘Daarmee hebben we meerdere bedrijven bezocht, maar daar kwamen we er niet uit. Via-via hoorden we vervolgens over De Knikker en dat klikte wel. Daar begrepen ze wat we zochten. Samen hebben we daar de hele inrichting uitgezocht.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Marjo en Wim

Het werd een echte open leefkeuken. Modern en strak, maar met de warme uitstraling van het donkere hout. Marjo en Wim zijn nog altijd heel blij met het ontwerp dat De Knikker voor ze uittekende.

‘Wij woonden vlakbij De Knikker Keukens en hadden er al goede verhalen over gehoord. Het voelde meteen goed. We werden prettig geholpen en dit vonden we het mooiste keukenontwerp dat we hebben gezien.’

Open keuken

Marjo en Wim wonen op de bovenverdieping van nieuw gebouwde appartementen achter een bestaande gevel. Ze konden er het interieur helemaal naar wens indelen. Een open keuken was het uitgangspunt, echt als onderdeel van de woonkamer. Het sfeervolle donkere hout van het kookeiland en de hoge wand combineren mooi met de lichte gietvloer. Het glanzend witte werkblad steekt er weer leuk speels bij af.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Jacqueline en Willem Jan

‘Less is more’ in de Eggersmann keuken van Jacqueline en Willem Jan. Het sobere design is van grote schoonheid. Vormgeving en functionaliteit vormen een perfecte eenheid.

Eenheid is het magische woord in deze nieuwe keuken in de radicaal verbouwde woning van Jacqueline en Willem Jan. Speciale aandacht stak architect Willem Jan in de eenheid tussen keuken, eetkamer en tuin – gescheiden van, maar ook sterk verbonden met elkaar. ‘Het groen van buiten is vanuit keuken en eetkamer doorlopend in beeld. De relatie is zo sterk dat je soms het idee hebt dat je, bij wijze van spreken, buiten staat te koken.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Rien en Lilian

Lilian en Rien lieten hun nieuwe woning flink verbouwen voordat ze erin trokken. Samen met hun binnenhuisarchitect maakten ze ook een ontwerp voor hun grote moderne keuken en de sfeervolle badkamer. De Knikker werkte de plannen uit in de praktijk, tot volle tevredenheid.

Vol lof kijken ze terug op de samenwerking met De Knikker. Want zeker de keuken, helemaal op maat ontworpen, was best een flink project. ‘We hebben met het ontwerp onder de arm een paar keukenbedrijven bezocht. De Knikker gaf ons het vertrouwen dat ze het zo konden uitvoeren. Dat hebben ze inderdaad fantastisch gedaan. Ze hebben de plannen omgezet in hun eigen merken en materialen en hebben er zo een mooi geheel van gemaakt.’

‘Met’, zo voegt Lilian toe, ‘professionele en correcte mensen. Óók in de montage. Die mensen straalden uit dat ze genoten van hun werk en hebben het perfect gedaan. Ze hebben in de badkamer ook het meubel voor de wasmachine en droger op maat gebouwd.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Rien en Lilian

Lilian en Rien lieten hun nieuwe woning flink verbouwen voordat ze erin trokken. Samen met hun binnenhuisarchitect maakten ze ook een ontwerp voor hun grote moderne keuken en de sfeervolle badkamer. De Knikker werkte de plannen uit in de praktijk, tot volle tevredenheid.

Vol lof kijken ze terug op de samenwerking met De Knikker. Want zeker de keuken, helemaal op maat ontworpen, was best een flink project. ‘We hebben met het ontwerp onder de arm een paar keukenbedrijven bezocht. De Knikker gaf ons het vertrouwen dat ze het zo konden uitvoeren. Dat hebben ze inderdaad fantastisch gedaan. Ze hebben de plannen omgezet in hun eigen merken en materialen en hebben er zo een mooi geheel van gemaakt.’

‘Met’, zo voegt Lilian toe, ‘professionele en correcte mensen. Óók in de montage. Die mensen straalden uit dat ze genoten van hun werk en hebben het perfect gedaan. Ze hebben in de badkamer ook het meubel voor de wasmachine en droger op maat gebouwd.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Sandra en Menno

Bij De Knikker konden Sandra en Menno terecht voor het complete plaatje van keuken, badkamer en vloer in hun nieuwe huis.

Ze lieten hun huis zelf bouwen. Voor het ontwerp van de keuken en badkamer tipte zowel de bouwer als de architect De Knikker en dus klopten Sandra en Menno daarvoor aan bij Arjan de Knikker. ‘Het klikte meteen’, blikt Menno complimenteus terug. ‘We zijn een keer of vijf terug geweest en kwamen zo steeds een stapje verder, tot we op dit ontwerp uitkwamen. Het was een grote pre dat de verschillende partijen in de bouw elkaar al kenden. De onderlinge samenwerking verliep perfect. Een volgende keer zou ik het precies op dezelfde manier aanpakken.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Sandra en Menno

‘Deze kwaliteit keuken en badkamer willen we allemaal graag in huis’

Bij De Knikker konden Sandra en Menno terecht voor het complete plaatje van keuken, badkamer en vloer in hun nieuwe huis.

Ze lieten hun huis zelf bouwen. Voor het ontwerp van de keuken en badkamer tipte zowel de bouwer als de architect De Knikker en dus klopten Sandra en Menno daarvoor aan bij Arjan de Knikker. ‘Het klikte meteen’, blikt Menno complimenteus terug. ‘We zijn een keer of vijf terug geweest en kwamen zo steeds een stapje verder, tot we op dit ontwerp uitkwamen. Het was een grote pre dat de verschillende partijen in de bouw elkaar al kenden. De onderlinge samenwerking verliep perfect. Een volgende keer zou ik het precies op dezelfde manier aanpakken.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Cindy en Eric

Kookeilanden in natuursteen-look in het ‘museumcafé’

Het was in de negentiende eeuw al een bankgebouw en werd later een museum. Toen Cindy en Eric het monumentale pand betrokken, koesterden ze de oude elementen en realiseerden ze in samenwerking met De Knikker een tijdloze keuken die perfect aansloot bij de sfeer van het gebouw.

‘In het museum was dit een ontmoetingsplaats met een café-achtige uitstraling’, vertelt Cindy. ‘Dat gevoel zochten wij ook een beetje. Met Arjan de Knikker hadden we al een zakelijke connectie. Hij had in het kantoor van mijn man ook de keuken ingericht en daar waren we heel tevreden over. Dus we hoefden niet ver te zoeken voor dit project. Wij hadden onze ideeën voor deze keuken en Arjan heeft daar met zijn praktische ervaring zo’n mooi plaatje van helpen maken.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Roelie en Richard

Een badkamer die stijlvol en praktisch is, echt een blikvanger.

Ze kochten een woning waarin de vorige eigenaar een ‘uitdagende keuken’ had laten plaatsen. Maar het waren juist die keuken, industrieel en warm, en de al even sfeervolle badkamer die Roelie en Richard naar dit huis trokken.

‘Door de foto’s van de badkamer bléven we maar kijken op Funda’, kijkt Roelie terug. ‘Die vonden we zo mooi. Met de houten planken tegen de grote naadloze tegels onder het raam en de mooie waskommen die aan de binnenkant overigens helemaal glad zijn. En ik vraag me nog steeds wel eens af hoe zo’n achterwand met kiezels wordt gemaakt als ik sta te douchen in de inloopdouche ernaast.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Roelie en Richard

De aantrekkingskracht van de sfeervolle, industriële keuken

Ze kochten een woning waarin de vorige eigenaar een ‘uitdagende keuken’ had laten plaatsen. Maar het waren juist die keuken, industrieel en warm, en de al even sfeervolle badkamer die Roelie en Richard naar dit huis trokken.

‘We wonen aan een ouderwets hofje’, vertelt Roelie. ‘Over de keuken hoorden we eerst: het moet wel je smaak zijn. Maar hij past juist heel goed binnen het geheel, hij maakt het huis speciaal. Wij hadden hiervoor een hele witte keuken. Dat hadden we wel gezien. We vinden deze industriële keuken prachtig.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Saskia en Peter

Gescheiden componenten, maar toch één geheel

Als onderdeel van een totaalverbouwing van hun huis mocht De Knikker een nieuwe, veelzijdige keuken ontwerpen voor Saskia en Pieter. Het werd een unieke indeling met gescheiden componenten die toch één geheel vormen en zeer praktisch in gebruik zijn.

Ze zijn eigenaars van een horecabedrijf en weten dus hoe het lekker werkt in de keuken. Het idee achter de drie kleinere kookeilandjes is dan ook goed doordacht. ‘Kookeilanden worden steeds groter. Als je snel iets nodig hebt wat aan de andere kant staat moet je steeds helemaal rondom. Het is fijn als je ook even tussendoor kunt steken’, vertelt Saskia. ‘Ik zag deze opstelling bij De Knikker staan toen ik daar eigenlijk voor de badkamer was. Dat idee sprak me meteen aan.’

De eilandjes hebben alle hun eigen functie. Er is een kookhoek met zowel inductieplaten, gaspitten (voor de koperen pannen en om te wokken op hoog vuur) als een grill. Daarnaast staat de natte hoek met de kraan en vaatwasser en het derde eiland is een extra ‘houten blok’ dat minder vaak wordt gebruikt, maar toch erg nuttig is. ‘Wij koken regelmatig voor grotere groepen. Dan is zo’n plek als afzetruimte heel handig.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Petra en Mart

Unieke combinatie van keuken en dressoir

Een zwarte, strakke keuken in een unieke opstelling. Petra en Mart zijn nog elke dag blij met de manier waarop hun keukenmeubel vloeiend overloopt als dressoir in de woonkamer.

Voorheen hadden ze een keuken in hoekopstelling onder het raam, waar de ruimte beperkt was. Toen ze besloten te verbouwen, met onder andere vloerverwarming en een nieuwe vloer beneden, grepen Petra en Mart de gelegenheid aan om een alternatieve invulling te zoeken. Het resulteerde in deze opvallende doorlopende keukenwand.

Uitwerking De Knikker

‘Een opstelling als deze had ik weleens gezien in fabriekspanden’, vertelt Petra. ‘Dat vond ik heel gaaf. Mijn man twijfelde in het begin. Hij wilde ook graag een hoekopstelling zien. Bij De Knikker heeft André dit idee uitgewerkt. Met nog twee alternatieve opties erbij, maar toen Mart de tekening hiervan zag, was hij meteen overtuigd: dit moest het worden.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Jacqueline en Hans

Strakke badkamer met warme uitstraling

Hun woning is een combinatie van traditionele bouw met moderne elementen. Dat hebben Jacqueline en Hans laten terugkomen bij de verbouwing van de badkamer en toiletten: licht en strak, met natuurlijke tinten erdoorheen.

Het is een fraaie, naadloze overgang van de gang naar de sanitaire ruimten. In de hal is de basis licht met aankleding in subtiele, elegant zwarte details. Zie de verlichting en de deurklinken. Die details zijn onmiskenbaar ook aanwezig in de badkamer; in de verlichting, de kranen, de douchekop, de nis in de douche.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij de familie van Cromvoirt

Binnenkijken bij…
Roel en Yvonne. ‘Onze keuken is bloedmooi en functioneel. Onze badkamer geeft de perfecte wellness-beleving. We zijn dus zeer tevreden over de samenwerking met De Knikker Keukens, Badkamers & Tegels in Alphen aan den Rijn.’

Goed overleg
‘De projectontwikkelaar van ons nieuwbouwappartement bood standaardkeukens en -badkamers aan, maar we wilden een mooiere keuken en badkamer. In samenspraak met de leverancier, De Knikker, kwamen we tot een andere keus. Arjan de Knikker was flexibel en dacht uitstekend met ons mee. Ook de installatie en oplevering gingen prima. De montage verliep professioneel. Je merkt dat de mensen van De Knikker niet alleen verstand van zaken hebben, maar ook van elkaar weten waar ze mee bezig zijn. Dat is heel prettig. Ook de showroom ziet er prachtig uit.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij mevrouw Dijkstra

Binnenkijken bij…

Nicole. ‘Mijn zwartbruine keuken van De Knikker –  kookeiland en bar – is als een meubelstuk in mijn woonkamer. De Knikker plaatste ook de badkamer. Van beiden geniet ik maximaal!’

‘Arjan de Knikker nam uitgebreid de tijd om mijn wensen en ideeën goed door te spreken. Hij dacht fijn mee, gaf uitstekend advies en waardevolle tips. Heel prettig’, vertelt Nicole. ‘De keuken moest als een meubelstuk zijn, aangezien de woonkamer en keuken één grote ruimte zijn. De badkamer wilde ik graag in een hotellook. Rustig en eenvoudig, maar toch met de luxe van een bad en een grote douche. Beiden zijn meer dan super gelukt.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer bij de familie Vollebregt

Even binnenkijken bij…

Ron en Anita. ‘Onze keuken van De Knikker is strak en modern, maar ook huiselijk. Dat geldt ook voor onze drie badkamers die De Knikker heeft opgeleverd. We zijn voor 150 procent tevreden!’

Op advies van hun architect stapten Ron en Anita bij De Knikker Keukens, Badkamers & Tegels in Alphen aan den Rijn naar binnen. Daar werden ze vriendelijk, deskundig en adequaat te woord gestaan. ‘Ze dachten goed mee, adviseerden ons uitstekend en waren heel geduldig. Met name bij uit het uitzoeken van de vloertegels in onze masterbadkamer, stelde ik hun geduld erg op de proef, maar geen onvertogen woord!’, zegt Anita.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer bij de familie Heemelaar

Luxe badkamer
De badkamer van Michael en Mariella is modern en luxe, met een warme uitstraling. Net zoals de keuken heeft ook de badkamer een stijlvolle afwisseling van witte en houten elementen. De badkuip is een fraaie blikvanger in de ruimte.

De zwevende houten wastafel met twee waskommen biedt voldoende ruimte voor het gezin. De inloopdouche is comfortabel en heeft een fijne regendouche.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij de familie Verboom

‘We hebben een mooie, landelijke keuken met een industriële uitstraling gekocht bij de Knikker in Alphen aan den Rijn’, vertelt Linda. Samen met haar man Jaco en hun vier kinderen – Joëlle, David, Naomi en Amy – geniet ze dagelijks van de nieuwste snufjes en het prachtige kookeiland.

Jaco en Linda zijn zeer tevreden. ‘De Knikker nam echt de tijd voor ons en luisterde zeer betrokken naar onze wensen en ideeën. Ook stelden we zijn deskundigheid erg op prijs. De Knikker heeft niet alleen veel verstand van keukens, maar ook van de apparatuur. Het resultaat mag er zijn: een mooie keuken waar we graag onze tijd doorbrengen en fijn kokkerellen.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Rob en Moniek

“De kern van het huis”

‘In de ochtend start je daar met koffie en ’s avonds eindig je daar met het diner, je komt werkelijk de hele dag door in de keuken. Voor ons is het dus echt de kern van het huis.’ zegt Moniek.

‘Via een vriendin kwamen we bij De Knikker, zij was een onafhankelijk adviseur die keukenoffertes beoordeelde en raadde ons De Knikker aan. Zodoende hebben we daar dan ook een afspraak gemaakt.

Als klant weet je niet precies wat alle mogelijkheden zijn, dus je gaat met een wensenlijstje naar een zaak en zij maken aan de hand daarvan een ontwerp. Wat daarbuiten nog meer zou kunnen, dat weet je op dat moment nog niet. Daarom hebben we met alles tijdens de verbouwing van onze woning twee verschillende offertes opgevraagd en wat er bij De Knikker qua ontwerp uitkwam had echt de wauw-factor. Dit was exact wat we wilden.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Mathilde en Dennis

“Prachtig én Functioneel”

‘Een aantal jaar geleden zijn we het avontuur aangegaan door naar het buitenland te verhuizen voor het werk van Dennis.’ vertelt Mathilde ‘Helaas kon ik daar toch niet zo goed aarden en hebben we toch besloten terug te verhuizen naar Nederland.

Voor de keuken in dit nieuwe huis waren we heel specifiek op zoek naar een deur tussen de keuken en de bijkeuken, in hetzelfde materiaal als de kastenwand. Dit hadden we eerder bij vrienden gezien en zo wilden wij het ook. Destijds hebben onze vrienden dit laten maken bij een interieurbouwer maar dat was ver weg. Zo ben ik op het internet gaan zoeken naar een interieurbouwer in Zuid-Holland en kwamen we al vrij snel bij De Knikker Keukens terecht. Wat zo bijzonder is, is dat De Knikker alle expertises in huis heeft. Zowel op het gebied van keukens, apparatuur als interieurbouw.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Hidde

‘Een harmonieuze en warme keuken’

Deze bijzondere villa vindt zijn oorsprong in 1881 en is in de beginjaren door één gezin bewoond. Later veranderde de functie van het gebouw in een kantoorpand en is het pand inmiddels verbouwd tot luxe, karakteristieke appartementen. Zo zijn de hoge plafonds met robuuste houten balken en de prachtige lambrisering langs de wanden behouden gebleven. ‘Deze kenmerken moesten we heel bewust meenemen in het ontwerp. Hier mochten we niet aankomen, maar wel iets vóór plaatsen.’ aldus Hidde.

‘Het raam links van de hoge kastenwand was voor mij van groot belang in het ontwerp. In eerste instantie wilden we hier een volledige kastenwand creëren, maar het raam moest vrij blijven. De ontwerper kon, met behulp van een geavanceerd tekenprogramma, goed laten zien wat het effect was om extra ruimte tussen het raam en de kastenwand te creëren.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij André en Mirjam

“Warm en uitnodigend”

André en Mirjam wonen samen met hun twee zoons Otto (16), Xavier (14) en hun hond Louis in het oude gedeelte van Voorburg in een karakteristieke woning uit 1904.

‘Via mijn ouders zijn wij doorgestuurd naar De Knikker’, vertelt Mirjam, ‘Zij hebben lang geleden hier een keuken gekocht en zijn daar tot op de dag van vandaag nog steeds heel tevreden over. Tijdens de oriënterende fase zijn wij bij verschillende zaken wezen kijken maar ook wij voelden die klik bij De Knikker, en met de ontwerper, al heel snel. En dat was wel echt iets waar we naar zochten.

Wat ons daarbij zo aansprak was een zeer pragmatische aanpak, met een goede balans tussen kwaliteit kunnen leveren en het kritisch kijken naar onze prioriteiten. De ontwerper heeft ons per onderdeel heel bewust gemaakt van wat voor ons nu echt belangrijk was of niet.

Daarnaast wisten wij qua indeling al vrij goed wat we wilden, dat was een eiland met geïntegreerde bar en een kastenwand. Waar er normaal gesproken een ontwerp wordt gemaakt vanaf de basis, werd er hier heel goed geluisterd naar onze vraag om dit proces sneller te laten verlopen. Wij hebben aangegeven dat we een zeer druk werk- en gezinsleven hebben en niet uren aan tafel wilden of konden zitten. Hier werd dan ook heel fijn naartoe gewerkt door de ontwerper. Echt een stukje advies op maat, wat goed bij ons paste.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de keuken van Christian en Hilde

“Rust en Balans”- deel 1: De keuken

Rust en balans is het gevoel dat ik bij onze gehele woning krijg,” zegt Hilde. “Niet alleen de keuken en badkamer wilden we in dezelfde stijl, die eenheid zochten we voor het hele huis. Zo hebben we de garderobekast in de hal, de bijkeuken en zelfs een tv-meubel en vensterbanken van hetzelfde materiaal laten maken.”

Wat ik in de keuken heel graag wilde was koken voor het raam, wij wonen aan de Rijn met uitzicht op de polder, dus dat was echt een wens. Maar ook een puzzel, het raamkozijn is namelijk vrij laag maar wij zijn allemaal best lang en dus is een goede werkhoogte ook erg belangrijk. De ontwerper bedacht hier een subtiel vensterbankje in dezelfde stijl als het aanrechtblad. Zo staat het aanrecht niet direct tegen het kozijn en hebben we de ideale oplossing gevonden. Ik heb hier nu een leuk plantenbakje staan!”

Wat ik in de keuken heel graag wilde was koken voor het raam, wij wonen aan de Rijn met uitzicht op de polder, dus dat was echt een wens. Maar ook een puzzel, het raamkozijn is namelijk vrij laag maar wij zijn allemaal best lang en dus is een goede werkhoogte ook erg belangrijk. De ontwerper bedacht hier een subtiel vensterbankje in dezelfde stijl als het aanrechtblad. Zo staat het aanrecht niet direct tegen het kozijn en hebben we de ideale oplossing gevonden. Ik heb hier nu een leuk plantenbakje staan!”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Joyce en Ramon

“Het pronkstuk van onze woning!”

Via social media kwamen Joyce en Ramon op de website van De Knikker terecht. Joyce “Na het zien van een aantal foto’s hebben we destijds besloten om voor onze nieuwbouwwoning eens op gesprek te gaan. Daar was de klik met de ontwerper meteen zó goed dat we direct besloten te blijven.” “We voelden ons echt welkom en niet op een ‘verkoop’-manier.” Vult Ramon aan “We hebben letterlijk úren in de zaak gezeten en we hebben geen enkele keer het idee gehad dat we weg moesten.”

Ramon “In het vorige huis was de keuken heel anders gesitueerd, daar was het veel smaller. Hierdoor was onze wens dit keer een echte woonkeuken. Eén met een heel groot eiland!” Joyce “ ’s Ochtends ontbijten Livia (11) en Tobias (9) vaak even aan de bar van het eiland of ze maken ‘s middags hun huiswerk terwijl ik sta te koken. Ook gaat visite daar sneller even aan zitten als ik sta te koken, dit was echt het beeld wat we erbij hadden.”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de keuken van Bart en Jolanda

Tijdens één van de vele wandelingen door het park met Oliver, het hondje van Bart en Jolanda, liepen zij langs dit uniek gelegen woonhuis. Zodra ze zagen dat het te koop was grepen zij deze kans dan ook met beide handen aan.

De woning komt uit 1934 en is gelegen in een park, omringd door groen en water. Een kunstschilder heeft het huis destijds laten bouwen. Jolanda, “Wanneer je door de voordeur stapt kom je binnen in een vrij ruime hal, daar verkocht de kunstschilder vroeger zijn schilderijen. Via de grote openslaande deuren loop je binnen bij wat tegenwoordig het zitgedeelte van de keuken is, maar vroeger de woonkamer was. Boven, op de eerste verdieping, had hij zijn atelier, hier hebben wij nu de huidige woonkamer gerealiseerd.”

Bekijk alle foto's

Kijk binnen in de keuken van Ellen en Leon

“Onderdeel van je huis en je thuis.”

Ellen leeft in een zeer luxe positie, zoals ze zelf gekscherend zegt, “Als ik thuiskom zijn de boodschappen gedaan en heeft Leon vaak al heerlijk gekookt. Ik kan zo aanschuiven!”

Wat dat betreft is het Leon’s domein, “Ik vind koken erg leuk en ik vind het dan ook belangrijk dat je daar een goede kwaliteit keuken voor hebt. Zo heb ik altijd al een eiland gewild, deze hebben we nu, en een flinke ook. Het voegt echt iets toe aan de ruimte en zo sta je veel meer in contact met elkaar wanneer je staat te koken. Ik vind dit echt geweldig!”

Ellen “De ruimte leent zich ook goed voor een groot eiland, zo loopt de keuken door in de woonkamer en staat het helemaal in verbinding met elkaar. In de vorige keuken hadden we veel minder kastruimte. De ruimte heeft een hoog, schuinoplopend plafond waardoor we nu tegen de achterwand hoge kasten en een koffiecorner konden plaatsen zonder dat alles heel massief oogt, en ik nu veel meer opbergruimte heb.”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de keuken van Paula en Arie

“Prachtig design maar ook zó gezéllig!”

Op zoek naar een nieuw huis waren Paula en Arie in eerste instantie niet, maar toen dit prachtige, vrijstaande pand uit 1935 aan alle eisen voldeed, moesten ze wel overstag.

“We hadden een prachtig huis,” verteld Paula, “En we hoefden niet weg, maar met het oog op de toekomst beloofden we elkaar zo’n kans toch aan te grijpen.” Arie: “We hebben ons bedrijf een aantal jaren terug verkocht en zijn inmiddels met pensioen. Nu waren wijzelf nog kwiek genoeg om alles te managen en te overzien. De verbouwing hebben we als een heel leuke tijd ervaren, alle partijen communiceerden goed met ons én met elkaar. De schuur was de bouwkeet en op vrijdag was er patat!”, vult Paula aan.

“Ook het ontwerpproces van de keuken was super. We waren heel snel met beslissen over de stijl. We kwamen de showroom binnenlopen, zagen deze opstelling en wisten meteen dat dit het moest worden!” “Een echte puzzel in het ontwerp was de deur naar de bijkeuken. Eerst wilden we een schuifdeur maar door technische problemen hebben we daarvan afgezien, uiteindelijk was een horecadeur, die beide kanten op kan, de oplossing. De ontwerper droeg aan dat dit in hetzelfde materiaal als dat van de keuken kon! Zo loopt het in één harmonieus geheel door.”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Isolde en Stef

“Rust, ruimtelijk en sereen.”

Zo wordt de nieuwe woning aan de Lisdodde door Isolde en Stef omschreven. Zij wonen hier samen met hun drie kinderen, Ryan (11), Lewis (7) en Nahla (6).

“We zijn een gezin van 5 dus je kan je wel voorstellen dat we best een drukke ochtendspits hebben bij ons thuis. Omdat we split level wonen is het barretje aan het keukeneiland ideaal om de kinderen aan te zetten voor een snel ontbijtje of om zelf even tussendoor een kop koffie te drinken. Vanuit de garage loop je naar boven en kom je uit in de hoge keuken, door hier een hoge kastenwand te plaatsen worden de hoge plafonds extra geaccentueerd en tegelijkertijd heel functioneel en praktisch ingericht. Door de lage indirecte verlichting lijken de kastenwand en het eiland haast wel te zweven waardoor het absoluut niet massief doet overkomen.”

“Wat voor ons het belangrijkst was bij het ontwerp in de keuken was toch wel de kleurcombinaties , het goud omlijst met de zwarte kasten en de subtiele houten bar zorgen voor de serene en toch heel chique uitstraling. Dezelfde rust hebben we weten te creëren in de badkamer. Door de tegels licht te houden en veel met houtelementen te werken in beide ruimtes hebben we die natuurlijke, zachte sfeer weten te vinden.”

“Het ontwerpproces was fantastisch, het was een hele ervaring bij de Knikker, bij binnenkomst werden we altijd meteen warm onthaald. Aan tafel wordt er heel goed meegedacht, maar de ontwerpers zetten je ook echt aan het denken. Beide ontwerpers stelden vragen zoals: ‘Waarom wil je dit daar’ en ‘op wat voor manier gebruik je dit?’. Dat is zo fijn, want er komt enorm veel op je af tijdens zo’n proces. Het was echt elke keer weer een feestje!”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Murk en Chita

“Het is echt een ik-blijf-lekker-thuis-keuken.” Murk.

Wat voorheen een advocatenkantoor was, is nu het volledig gerenoveerde thuis van Murk, zijn verloofde Chita en hun twee zoons Bodhi en Milan. Chita is zelf makelaar en zag dit project, wat al meer dan een jaar te koop stond, voorbijkomen. “Door alle verschillende woonlagen was er zoveel mogelijk, dat het wat langer duurde om hier doorheen te kijken.”

Het hoekhuis heeft wat weg van een dijkwoning, waarbij het ruime souterrain aan de achterzijde grenst aan een haast idyllische tuin. Een tuin die in de zomer van 2023 toneel staat voor hun eigen bruiloft.

Keuken en woonkamer verbonden

Murk: “Toen we dit huis kochten, hadden we rigoureuze plannen voor de verbouwing. We wilden alle woonlagen bij elkaar betrekken. Dit is ons goed gelukt door de volledige achtergevel te vervangen en een vide te creëren, zodat de woonkamer nu volledig in verbinding staat met de keuken. Vanaf de vide kijk je zo op het laatste keukeneiland.”

Drie eilanden, drie functies

“Elke keer als ik zeg dat we drie keukeneilanden hebben klinkt het ergens wat opschepperig, maar dat heeft ervoor gezorgd dat de routing nu helemaal klopt. Je staat elkaar nooit in de weg en elk eiland heeft een heel duidelijke functie waar goed over nagedacht is tijdens het ontwerp.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Paulien en Cecil

Een keuken met veel licht die verbonden is met de tuin en de woonkamer. Dat is één van de voorwaarden van Paulien en Cecil voordat ze het huis kopen waar ze nu met hun drie kinderen wonen. Door de keuken te verplaatsen en in het ontwerp rekening te houden met verschillende zichtlijnen komt hun wens uit. Arjan de Knikker is vanaf het begin betrokken bij dit project.

Belangrijke verbindende factor is het kookeiland dat bekleed is met composiet in een marmer structuur. Paulien: ‘Als je vanuit de woonkamer naar de keuken kijkt, zie je een mooi element dat niet meteen zijn functie prijsgeeft. Toen Arjan de Knikker dit voorstelde, was ik meteen verliefd op het idee.’ Ander element dat de ruimtes met elkaar verbindt, is de kastenwand in de woonkamer. Deze is van hetzelfde materiaal als de wand in de keuken. ‘Het is een functioneel meubel waar onze stofzuiger en werkspullen in staan, maar ook fotoboeken en spelletjes. Omdat we geen trapkast hebben is die extra ruimte heel fijn.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Joyce en Alex

Een echte woonkeuken voor het gezin. Een strakke keuken ook, in één toon mat wit, die fraai in het oog springt tegen de blauwe achterwand. En met een hoge apparatenwand die juist heel subtiel wegvalt in de achtergrond, slim verzonken in de zijwand.

Zo schijnt de keuken in de nieuwe woning van Joyce en Alex optisch slechts uit één element te bestaan: het kookeiland. Strak, greeploos en van wit Fenix materiaal. ‘We hadden al hoogglans wit en mat zwart gehad, dus nu mocht het mat wit worden’, lacht Alex. ‘We waren best kritisch en hebben behoorlijk wat keukenzaken bezocht. Waar De Knikker zich onderscheidde was de combinatie van het blad en de kasten, die we per se in precies dezelfde tint wilden hebben. Dat was lastig met dit materiaal, maar De Knikker deed extra moeite door de fabrikant te benaderen en het toch voor elkaar te krijgen.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Marjo en Wim

Het werd een echte open leefkeuken. Modern en strak, maar met de warme uitstraling van het donkere hout. Marjo en Wim zijn nog altijd heel blij met het ontwerp dat De Knikker voor ze uittekende.

‘Wij woonden vlakbij De Knikker Keukens en hadden er al goede verhalen over gehoord. Het voelde meteen goed. We werden prettig geholpen en dit vonden we het mooiste keukenontwerp dat we hebben gezien.’

Open keuken

Marjo en Wim wonen op de bovenverdieping van nieuw gebouwde appartementen achter een bestaande gevel. Ze konden er het interieur helemaal naar wens indelen. Een open keuken was het uitgangspunt, echt als onderdeel van de woonkamer. Het sfeervolle donkere hout van het kookeiland en de hoge wand combineren mooi met de lichte gietvloer. Het glanzend witte werkblad steekt er weer leuk speels bij af.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Jacqueline en Willem Jan

‘Less is more’ in de Eggersmann keuken van Jacqueline en Willem Jan. Het sobere design is van grote schoonheid. Vormgeving en functionaliteit vormen een perfecte eenheid.

Eenheid is het magische woord in deze nieuwe keuken in de radicaal verbouwde woning van Jacqueline en Willem Jan. Speciale aandacht stak architect Willem Jan in de eenheid tussen keuken, eetkamer en tuin – gescheiden van, maar ook sterk verbonden met elkaar. ‘Het groen van buiten is vanuit keuken en eetkamer doorlopend in beeld. De relatie is zo sterk dat je soms het idee hebt dat je, bij wijze van spreken, buiten staat te koken.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Rien en Lilian

Lilian en Rien lieten hun nieuwe woning flink verbouwen voordat ze erin trokken. Samen met hun binnenhuisarchitect maakten ze ook een ontwerp voor hun grote moderne keuken en de sfeervolle badkamer. De Knikker werkte de plannen uit in de praktijk, tot volle tevredenheid.

Vol lof kijken ze terug op de samenwerking met De Knikker. Want zeker de keuken, helemaal op maat ontworpen, was best een flink project. ‘We hebben met het ontwerp onder de arm een paar keukenbedrijven bezocht. De Knikker gaf ons het vertrouwen dat ze het zo konden uitvoeren. Dat hebben ze inderdaad fantastisch gedaan. Ze hebben de plannen omgezet in hun eigen merken en materialen en hebben er zo een mooi geheel van gemaakt.’

‘Met’, zo voegt Lilian toe, ‘professionele en correcte mensen. Óók in de montage. Die mensen straalden uit dat ze genoten van hun werk en hebben het perfect gedaan. Ze hebben in de badkamer ook het meubel voor de wasmachine en droger op maat gebouwd.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Sandra en Menno

‘Deze kwaliteit keuken en badkamer willen we allemaal graag in huis’

Bij De Knikker konden Sandra en Menno terecht voor het complete plaatje van keuken, badkamer en vloer in hun nieuwe huis.

Ze lieten hun huis zelf bouwen. Voor het ontwerp van de keuken en badkamer tipte zowel de bouwer als de architect De Knikker en dus klopten Sandra en Menno daarvoor aan bij Arjan de Knikker. ‘Het klikte meteen’, blikt Menno complimenteus terug. ‘We zijn een keer of vijf terug geweest en kwamen zo steeds een stapje verder, tot we op dit ontwerp uitkwamen. Het was een grote pre dat de verschillende partijen in de bouw elkaar al kenden. De onderlinge samenwerking verliep perfect. Een volgende keer zou ik het precies op dezelfde manier aanpakken.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Cindy en Eric

Kookeilanden in natuursteen-look in het ‘museumcafé’

Het was in de negentiende eeuw al een bankgebouw en werd later een museum. Toen Cindy en Eric het monumentale pand betrokken, koesterden ze de oude elementen en realiseerden ze in samenwerking met De Knikker een tijdloze keuken die perfect aansloot bij de sfeer van het gebouw.

‘In het museum was dit een ontmoetingsplaats met een café-achtige uitstraling’, vertelt Cindy. ‘Dat gevoel zochten wij ook een beetje. Met Arjan de Knikker hadden we al een zakelijke connectie. Hij had in het kantoor van mijn man ook de keuken ingericht en daar waren we heel tevreden over. Dus we hoefden niet ver te zoeken voor dit project. Wij hadden onze ideeën voor deze keuken en Arjan heeft daar met zijn praktische ervaring zo’n mooi plaatje van helpen maken.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Roelie en Richard

De aantrekkingskracht van de sfeervolle, industriële keuken

Ze kochten een woning waarin de vorige eigenaar een ‘uitdagende keuken’ had laten plaatsen. Maar het waren juist die keuken, industrieel en warm, en de al even sfeervolle badkamer die Roelie en Richard naar dit huis trokken.

‘We wonen aan een ouderwets hofje’, vertelt Roelie. ‘Over de keuken hoorden we eerst: het moet wel je smaak zijn. Maar hij past juist heel goed binnen het geheel, hij maakt het huis speciaal. Wij hadden hiervoor een hele witte keuken. Dat hadden we wel gezien. We vinden deze industriële keuken prachtig.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Saskia en Peter

Gescheiden componenten, maar toch één geheel

Als onderdeel van een totaalverbouwing van hun huis mocht De Knikker een nieuwe, veelzijdige keuken ontwerpen voor Saskia en Pieter. Het werd een unieke indeling met gescheiden componenten die toch één geheel vormen en zeer praktisch in gebruik zijn.

Ze zijn eigenaars van een horecabedrijf en weten dus hoe het lekker werkt in de keuken. Het idee achter de drie kleinere kookeilandjes is dan ook goed doordacht. ‘Kookeilanden worden steeds groter. Als je snel iets nodig hebt wat aan de andere kant staat moet je steeds helemaal rondom. Het is fijn als je ook even tussendoor kunt steken’, vertelt Saskia. ‘Ik zag deze opstelling bij De Knikker staan toen ik daar eigenlijk voor de badkamer was. Dat idee sprak me meteen aan.’

De eilandjes hebben alle hun eigen functie. Er is een kookhoek met zowel inductieplaten, gaspitten (voor de koperen pannen en om te wokken op hoog vuur) als een grill. Daarnaast staat de natte hoek met de kraan en vaatwasser en het derde eiland is een extra ‘houten blok’ dat minder vaak wordt gebruikt, maar toch erg nuttig is. ‘Wij koken regelmatig voor grotere groepen. Dan is zo’n plek als afzetruimte heel handig.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Petra en Mart

Unieke combinatie van keuken en dressoir

Een zwarte, strakke keuken in een unieke opstelling. Petra en Mart zijn nog elke dag blij met de manier waarop hun keukenmeubel vloeiend overloopt als dressoir in de woonkamer.

Voorheen hadden ze een keuken in hoekopstelling onder het raam, waar de ruimte beperkt was. Toen ze besloten te verbouwen, met onder andere vloerverwarming en een nieuwe vloer beneden, grepen Petra en Mart de gelegenheid aan om een alternatieve invulling te zoeken. Het resulteerde in deze opvallende doorlopende keukenwand.

Uitwerking De Knikker

‘Een opstelling als deze had ik weleens gezien in fabriekspanden’, vertelt Petra. ‘Dat vond ik heel gaaf. Mijn man twijfelde in het begin. Hij wilde ook graag een hoekopstelling zien. Bij De Knikker heeft André dit idee uitgewerkt. Met nog twee alternatieve opties erbij, maar toen Mart de tekening hiervan zag, was hij meteen overtuigd: dit moest het worden.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij de familie van Cromvoirt

Binnenkijken bij…
Roel en Yvonne. ‘Onze keuken is bloedmooi en functioneel. Onze badkamer geeft de perfecte wellness-beleving. We zijn dus zeer tevreden over de samenwerking met De Knikker Keukens, Badkamers & Tegels in Alphen aan den Rijn.’

Goed overleg
‘De projectontwikkelaar van ons nieuwbouwappartement bood standaardkeukens en -badkamers aan, maar we wilden een mooiere keuken en badkamer. In samenspraak met de leverancier, De Knikker, kwamen we tot een andere keus. Arjan de Knikker was flexibel en dacht uitstekend met ons mee. Ook de installatie en oplevering gingen prima. De montage verliep professioneel. Je merkt dat de mensen van De Knikker niet alleen verstand van zaken hebben, maar ook van elkaar weten waar ze mee bezig zijn. Dat is heel prettig. Ook de showroom ziet er prachtig uit.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij mevrouw Dijkstra

Binnenkijken bij…

Nicole. ‘Mijn zwartbruine keuken van De Knikker –  kookeiland en bar – is als een meubelstuk in mijn woonkamer. De Knikker plaatste ook de badkamer. Van beiden geniet ik maximaal!’

‘Arjan de Knikker nam uitgebreid de tijd om mijn wensen en ideeën goed door te spreken. Hij dacht fijn mee, gaf uitstekend advies en waardevolle tips. Heel prettig’, vertelt Nicole. ‘De keuken moest als een meubelstuk zijn, aangezien de woonkamer en keuken één grote ruimte zijn. De badkamer wilde ik graag in een hotellook. Rustig en eenvoudig, maar toch met de luxe van een bad en een grote douche. Beiden zijn meer dan super gelukt.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Orlando en Margot

Binnenkijken bij…

Orlando en Margot. ‘Modern, strak en sfeervol. Dat is onze keuken van De Knikker uit Alphen aan den Rijn. Beslist niet standaard en dat is precies wat we wilden!’

‘Het was een plezier om met Arjan de Knikker te dromen over onze keuken. We wilden graag een unieke keuken, maar geen kookeiland. Arjan dacht hier heel prettig in mee en gaf goede adviezen. We borduurden voort op elkaars ideeën. Zo kreeg de keuken steeds meer vorm’, vertelt Margot. ‘De keuken moest een onderdeel van de woning worden, als een soort meubelstuk. Door de uitstekende samenwerking is dit heel goed gelukt. Onze strakke, warme keuken is bijzonder ingericht en ontzettend mooi geworden.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Paul en José

‘We zijn heel blij met onze moderne keuken van De Knikker, omdat alles erop en eraan zit, maar toch superstrak is, ruim opgezet en goed ingedeeld. Onze badkamer voldoet ook helemaal aan onze wensen, inclusief een grote doucheruimte met drie fijne douches.’  

Hoge kastenwand
De Knikker heeft een bijzonder project bij José en Paul uitgevoerd. ‘We kochten ons appartement en toen bleek dat er geen externe berging was. We zochten dus eigenlijk naar een oplossing om al onze spullen te kunnen opruimen. De Knikker dacht goed met ons mee en samen kwamen we tot de oplossing om de kastenwand vanuit de keuken terug te laten komen in de woonkamer. Dat heeft ervoor gezorgd dat rondom de televisie hoge kasten op maat zijn gemaakt, namelijk 3.30 meter hoog en ruim 5 meter breed. Ideaal!’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Johan en Esther

Binnenkijken bij…

Johan en Esther. ‘Onze lichte en ruime keuken van De Knikker voldoet aan alle wensen. We genieten dagelijks van een droomkeuken in een droomhuis, met prachtig uitzicht op het Archeon.’

De keukenzaak staat goed bekend. Dat was de reden voor Esther en Johan om naar De Knikker in Alphen aan den Rijn te gaan. Van die keus hebben ze geen moment spijt gehad. ‘We zijn uitstekend geholpen door Arjan de Knikker.

Maatwerk en creativiteit staan bij De Knikker centraal. Arjan stak graag zijn tijd en energie in gesprekken met ons om tot een mooi ontwerp te komen, waarin onze wensen verwerkt zijn. Een wens was bijvoorbeeld om design te combineren met een betaalbare uitvoering, afgestemd op ons budget. Daarin is De Knikker uitstekend geslaagd.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Kjeld Veenhuis

Binnenkijken bij…

… Kjeld Veenhuis. Onder prachtige houten binten heeft De Knikker een strakke moderne keuken op maat gemaakt, die aan alle wensen van de bewoner voldoet en volkomen past bij het stijlvolle interieur.

In een voormalig kaaspakhuis woont Kjeld in een fraai penthouse. In deze loft, een grote woning die uit één ruimte bestaat, heeft hij de woning naar eigen inzicht kunnen indelen.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Jackie en Bob

Even binnenkijken bij…

Jackie en Bob. ‘Onze keuken van De Knikker is perfect. Alles werkt en de uitstraling is mooi. Voor ons is dit de ideale keuken. Ook over de badkamer zijn we erg tevreden.’

Voor een keuken in hun appartement kwamen Jackie en Bob via goede mondelinge berichten uit bij De Knikker Keukens, Badkamers & Tegels in Alphen aan den Rijn. ‘De contacten waren prettig. De Knikker voelde ons goed aan. We maakten onze wensen bekend, maakten een moodboard en De Knikker bracht alles via 3D in beeld. Daarop volgde een mooi ontwerp. Het resultaat mag er zijn!’, zegt Jackie.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij de familie de Graaf

“We hebben een prachtige, moderne keuken die tijdloos is. Tegelijk is de keuken heel gezellig met als mooiste onderdeel het kookeiland. Heel makkelijk kunnen vrienden of familie aanschuiven.”

Klaas en Jantine en hun zoontje Finn genieten dagelijks van de sfeervolle ambiance die De Knikker gerealiseerd heeft. “De Knikker is een paar keer bij ons thuis geweest om alles goed door te nemen. Ze waren persoonlijk betrokken, wat heel prettig was. Bovendien waren ze heel flexibel”, vertelt Jantine. Het hele proces van idee en ontwerp tot oplevering is bij hen uitstekend verlopen. De Knikker heeft bij ons een mooie keuken kunnen neerzetten, helemaal naar wens en op maat.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij de familie Vollebregt

Even binnenkijken bij…

Ron en Anita. ‘Onze keuken van De Knikker is strak en modern, maar ook huiselijk. Dat geldt ook voor onze drie badkamers die De Knikker heeft opgeleverd. We zijn voor 150 procent tevreden!’

Op advies van hun architect stapten Ron en Anita bij De Knikker Keukens, Badkamers & Tegels in Alphen aan den Rijn naar binnen. Daar werden ze vriendelijk, deskundig en adequaat te woord gestaan. ‘Ze dachten goed mee, adviseerden ons uitstekend en waren heel geduldig. Met name bij uit het uitzoeken van de vloertegels in onze masterbadkamer, stelde ik hun geduld erg op de proef, maar geen onvertogen woord!’, zegt Anita.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij de familie Grijzen

‘We hebben nog geen dag spijt gehad van onze keus voor deze moderne keuken. Dat is mede te danken aan het zorgvuldige proces van De Knikker die ons daarin heeft begeleid.’

‘De Knikker in Alphen aan den Rijn was betrokken bij de transformatie van een rijksmonument naar 52 loft appartementen, waaronder ons huis. De lijntjes waren dus al kort, maar De Knikker heeft ook nog eens hele mooie keukens. We aarzelden dan ook geen moment om bij De Knikker een keuken te kopen. Terugkijkend zijn we zeer tevreden. We voelden ons gedurende het hele proces nooit onder druk gezet. Integendeel, ze gaven ons het gevoel dat we de tijd moesten nemen om tot een weloverwogen keus te komen. Het resultaat mag er zijn. Onze moderne keuken past heel goed bij de authentieke elementen van het voormalige kaaspakhuis’, vertelt Edgar.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij de familie Heemelaar

Michael en Mariella: ‘Onze keuken en badkamer van De Knikker zien er mooi en strak uit. We hebben er veel plezier van. ’

Voor zowel hun keuken als badkamer en toilet kwamen Michael en Mariella op advies van hun architect uit bij De Knikker Keukens, Badkamers & Tegels in Alphen aan den Rijn. ‘Onze contacten met De Knikker verliepen in een prettige sfeer. De samenwerking is heel goed verlopen. De Knikker dacht uitstekend met ons mee en kwam met prima oplossingen en ideeën’, zegt Mariella.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Marit & Diederick

‘Onze prachtige keuken van De Knikker is een echte eyecatcher met een antracietgrijs kookeiland in een overwegend wit interieur. Ook brengt onze moderne keuken veel gezelligheid met zich mee.’

Via familie kwamen Diederick en Marit terecht bij De Knikker Keukens, Badkamers & Tegels in Alphen aan den Rijn. ‘Mijn schoonzus en haar man hebben bij deze keukenzaak naar volle tevredenheid een keuken gekocht. We vonden die zo mooi, dat we zelf zijn gaan kijken. En ook wij zijn goed geslaagd!’, zegt Marit.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij de familie Verboom

‘We hebben een mooie, landelijke keuken met een industriële uitstraling gekocht bij de Knikker in Alphen aan den Rijn’, vertelt Linda. Samen met haar man Jaco en hun vier kinderen – Joëlle, David, Naomi en Amy – geniet ze dagelijks van de nieuwste snufjes en het prachtige kookeiland.

Jaco en Linda zijn zeer tevreden. ‘De Knikker nam echt de tijd voor ons en luisterde zeer betrokken naar onze wensen en ideeën. Ook stelden we zijn deskundigheid erg op prijs. De Knikker heeft niet alleen veel verstand van keukens, maar ook van de apparatuur. Het resultaat mag er zijn: een mooie keuken waar we graag onze tijd doorbrengen en fijn kokkerellen.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Alex en Nita

‘Het gevoel van luxe.’

‘Al ruim 35 jaar wonen wij boven onze eigen winkel.’ vertelt Alex, ‘De badkamer was na ruim twintig jaar wel aan vervanging toe, dus zijn we ter oriëntatie bij De Knikker binnengelopen.

Wat ons direct zo charmeerde van De Knikker was het ontvangst. Na een ronde door de showroom hadden we besloten een afspraak te maken voor een intake gesprek. Om logistieke redenen kwamen wij toen voor een puzzel te staan, onze winkel had ongeveer dezelfde openingstijden als De Knikker. Gelukkig bleken ze op donderdagavond ook op afspraak geopend te zijn. Nadat wij aangaven dat dit wel lastig werd rond etenstijd, bood de dame in kwestie aan belegde broodjes voor ons te bestellen en ons daarmee tegemoet te komen. Dit vonden wij zó bijzonder gastvrij, zeker omdat we nog in de beginfase van alle afspraken zaten.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Anne en Dennis

“Wellness en rust, met natuurlijke elementen”

Na ruim twee jaar naar een woning gezocht te hebben werden Anne en Dennis ingeloot voor een nieuwbouwproject. ‘Met een nieuwbouwproject heb je een vrij lange aanloopperiode en dus ook lang de tijd om goed te oriënteren.’ vertelt Anne. ‘Zo hebben we in eerste instantie een ontwerp laten maken bij een andere badkamerleverancier. Door sluiting van dit bedrijf zaten we ineens weer zonder badkamer, daardoor zaten wij wel even met onze handen in het haar. Een vriendin raadde toen De Knikker aan. Hier konden we gelukkig al vrij snel terecht en zijn we hier heel gastvrij ontvangen.

We hadden dan al wel een tekening van de badkamer maar bij De Knikker gingen we veel dieper in op materiaalkeuzes en kleurcombinaties. Dat was eigenlijk heel leuk, nu konden we in hun mooie showroom alles bij elkaar leggen wat we voorheen nog niet gedaan hadden.

Naast het uitgebreide assortiment stelden we het ook zeer prijs dat de ontwerper oprecht was in de gesprekken, wij wilden bijvoorbeeld heel graag beton ciré in de hele badkamer vanwege de uitstraling. Hier heeft de ontwerper heel eerlijk in geadviseerd dat dit niet aan te raden was in de doucheruimte, omdat toch vaak blijkt dat het niet geheel waterdicht is. Zo hebben we op zijn aanraden mooie grote tegels in de douchehoek laten plaatsen in dezelfde kleur als het beton ciré wat in de rest van de badkamer wel toegepast kon worden. Omdat we in de doucheruimte uiteindelijk toch tegels hebben toegepast, konden we ook de zachte, natuurlijke houttinten in de douchehoek terug laten komen als achterwand.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Wil en Gerard

“Tijdloos en zacht”

‘Elke dag zijn we er zo ontzettend blij mee!’ vertelt Wil, ‘Het eerste wat opvalt als je de badkamer in loopt is de ruimte en de sfeer die er heerst. Ieder die het horen wil vertellen we hoe tevreden en content we ermee zijn.

Op voorhand hebben we wel lang georiënteerd, doordat we zo’n voortraject hebben gehad wisten we al goed wat voor opstelling we wilden. Bij de Knikker kwam daar het meest passende ontwerp voor ons uit, er werd goed geluisterd naar onze wensen en advies gegeven over de dingen waar wij nog niet bij stil hadden gestaan, zoals bijvoorbeeld verlichting in de nissen.

Wat we ook zeer belangrijk vonden was de kwaliteitskeuze van tegels en maatwerk meubels. We zijn dan ook zeer content met het maatwerkmeubel. Deze biedt uitermate veel opbergruimte en loopt daarnaast prachtig weg onder het schuine dak. Door zachte kleurcombinaties en een goed lichtplan toe te passen is het absoluut geen donkere hoek geworden.’ Zo zijn er naast spots ook indirecte verlichting achter de spiegel en verlichting onder het meubel toegepast, en in combinatie met het hoge plafond geeft dit een uniek effect.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Hilde en Christian

“Rust en Balans” – deel 2: De badkamer

“Rust en balans is nu het gevoel dat ik bij onze gehele woning krijg,” zegt Hilde. “Niet alleen de keuken en badkamer wilden we in dezelfde stijl, die eenheid zochten we voor het hele huis.

In de badkamer was het voor de ontwerper de kunst om zo goed mogelijk gebruik te maken van de ruimte. Het is een ruimte met een dakkapel en aan beide zijden daarvan schuine daken. Zo zijn, aan een kant van het schuine dak, de wasmanden nu helemaal uit het zicht achter twee deuren. Twee deuren die we ook weer van hetzelfde materiaal hebben laten maken als keukenkasten. Op die manier hebben we overal die eenheid weer terug weten te brengen.

Waar we het meest blij mee zijn is alle opbergruimte bij de wastafel. Stiekem zit er in de spiegelkasten best veel ruimte terwijl dit helemaal niet zo opvalt. Wat ook bijzonder is zijn de wastafels zelf, hierbij hebben we gebruik gemaakt van onderbouw. Dit kwamen we tegen op internet  en dat vonden we zo mooi, maar we wilden het bad dan ook in dezelfde constructie en dat was wel een zoektocht voor de ontwerper. Een onderbouw bad in een standaard maat is op zichzelf al bijzonder, maar omdat we allebei lang zijn, en onze twee zoons nog langer, moest het ook nog eens een groot bad zijn. Gelukkig liet de ontwerper het er niet bij zitten en hebben we nu dit prachtige eindresultaat!”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Toine en Els

“Te mooi om waar te zijn.”

Vanaf 2016 wonen Els en Toine al in dit ruime appartement. Els, “De badkamer zag er nog goed uit, maar doordat er een kleine lekkage was ontstaan besloten we om de badkamer grondig aan te pakken. Wat voor ons heel belangrijk was, was een betrouwbare monteur en ook dat kon volledig worden verzorgd. Daarnaast zochten we iemand met creativiteit en eigen ideeën en dat is goed gelukt!”

“Het was een goed samenspel met de ontwerper,” vult Toine aan, “Hij gaf een beetje tegendruk en dat was goed, want dat zet je aan het denken en dan maak je een weloverwogen beslissing.”

Els, “We waren op zoek naar een blauwe wandtegel. We wilden een strandgevoel creëren. Toen kwam de ontwerper met deze bijzondere grijze tegel. Daar waren we zo weg van dat we besloten dit als accentwand toe te passen en hebben we het blauw terug laten komen in het meubel. De handdoeken had ik al besteld zonder de exacte kleur te weten, dus het was een gok, maar het is een perfecte match!”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Dirk

“Een unieke, intieme ruimte.”

Dirk “Wij wonen in een mooi, authentiek pand uit 1795. Het is allemaal niet even recht en we zijn zelf niet even handig, daarom zochten we een vakkundig bedrijf dat ons daarin kon ontzorgen. Dat is dan ook waar ik naar heb gezocht op internet en daarop kwam De Knikker als eerst naar boven.”

Tijdens een oriënterend gesprek werd er een eerste schets gemaakt en een kleur- en materiaalkeuze uitgezocht, “Een combinatie die ik en mijn partner, zonder goede onderbouwing niet snel zouden hebben uitgekozen!”, zegt Dirk, “Ik hou heel erg van echte materialen, echt marmer, echt hout, noem het maar op. Maar door de kennis van onze ontwerper ben ik er echt van overtuigd dat dit een betere keuze is voor deze ruimte. Hij wist echt waar hij het over had. Wat ik vooral belangrijk vond was het behoudt van het authentieke gevoel van het huis en ik ben van mening dat deze combinatie daar de perfecte blend van is geworden.”

Bekijk alle foto's

Kijk binnen in de badkamer van Marco en Jolanda

“Een evenwichtig rustmoment.”

Even na het sporten voor de Sunshower of na een hectische werkdag 10 minuten in de sauna, dat is waar Marco en Jolanda nog elke dag plezier aan beleven.

Marco: “We zijn rustig en relaxed, we lezen veel en houden ervan om goed voor onszelf te zorgen. Daarom waren we er al snel over uit dat we een sauna, bidet en een douche, voorzien van Sunshower, wilden. De sauna en douche zijn naast elkaar en het is precies zo uitgemeten met de glazen deuren dat alles evenredig en symmetrisch is.” “Als je nu in de badkamer staat is het een heerlijke rustbron waar je jezelf helemaal op kan laden!” vult Jolanda aan.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Isolde en Stef

“Rust, ruimtelijk en sereen.”

Zo wordt de nieuwe woning aan de Lisdodde door Isolde en Stef omschreven. Zij wonen hier samen met hun drie kinderen, Ryan (11), Lewis (7) en Nahla (6).

Wat in het ontwerp van de badkamer vooral leidend was, was de ruimte. Isolde: “Mijn man en ik werken allebei voor een luchtvaartmaatschappij, dit proberen we zo in te richten dat we tegelijkertijd thuis zijn voor de kinderen. Maar dat betekent wel dat we vaak met z’n vijven tegelijkertijd in de badkamer staan. Vanuit de bouw konden we niet af van het toilet in de badkamer, wat we in eerste instantie wel heel graag wilden. Hierin werd fantastisch meegedacht door de ontwerper. We wilden bijvoorbeeld absoluut geen muurtje achter het toilet waar het inbouwreservoir zou komen. Door dit met de ontwerper te bespreken kwam hij met het idee om de muur in zijn geheel naar voren te trekken. Zo hebben we dus ook de ruimte ín de muur gecreëerd voor de nisjes en twee hoge kasten.”

“Wat ik ook heel mooi vind in de badkamer is het wastafelmeubel. Waar ik eerst een beetje bang was dat het misschien wat groot zou ogen, omdat het best een breed wastafelmeubel is, viel dit uiteindelijk heel erg mee. Door de mooie ovalen waskommen erop en de ruimte aan beide zijdes van het meubel, wordt de ruimte juist benadrukt. Het ontwerpproces was fantastisch, het was een hele ervaring bij de Knikker, bij binnenkomst werden we altijd meteen warm onthaald. Aan tafel wordt er heel goed meegedacht, maar de ontwerpers zetten je ook echt aan het denken. Beide ontwerpers stelden vragen zoals: ‘Waarom wil je dit daar’ en ‘op wat voor manier gebruik je dit?’. Dat is zo fijn, want er komt enorm veel op je af tijdens zo’n proces. Het was echt elke keer weer een feestje!”

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij John en Claudia

De badkamer is precies geworden zoals we wilden.

Na de nodige verbouwingen in het huis van John en Claudia was het vervangen van de gedateerde badkamer een wens voor de toekomst. Door een lekkage kwamen de plannen voor een mooi en strak ontwerp in een stroomversnelling.

Toen John en Claudia hun ideeën bespraken met Arjan de Knikker wisten ze heel goed wat ze wilden. ‘We zijn eerst gaan kijken wat we wel en niet mooi vonden, zonder op de prijs te letten. Arjan hielp ons om keuzes te maken waarmee we binnen het budget konden blijven.’ Ook de gezinssituatie werd meegenomen in het advies. ‘Voor het bad en de wastafel hebben we materialen gekozen die minder vlekgevoelig zijn. Met twee opgroeiende kinderen is dat wel zo praktisch.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Delphine en Marcel

Het is een inkoppertje natuurlijk, maar zelfs de poes op de foto’s is helemaal in stijl van de badkamer en het toilet van Delphine en Marcel. De beide vertrekken werden tot in detail uitgevoerd in zwart en wit, waar de elegante gemarmerde tegel en accessoires warmte en kleur aan toevoegen.

Ze koesterden al langere tijd de wens om badkamer en toilet te vernieuwen in hun monumentale woning. ‘Toen we een lekkage kregen ging die wens sneller in vervulling’, lacht Marcel. ‘In een monumentaal pand moet je binnen de bestaande muren verbouwen, maar dat was geen probleem. We zagen toch niet zoveel winst in eventuele samenvoeging van de ruimten.’

Voor zichzelf maakten Delphine en Marcel alvast een sfeerimpressie met kleuren, materialen en meubels die ze mooi vonden en met de mogelijkheden die de relatief kleine ruimten boden. ‘Daarmee hebben we meerdere bedrijven bezocht, maar daar kwamen we er niet uit. Via-via hoorden we vervolgens over De Knikker en dat klikte wel. Daar begrepen ze wat we zochten. Samen hebben we daar de hele inrichting uitgezocht.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Rien en Lilian

Lilian en Rien lieten hun nieuwe woning flink verbouwen voordat ze erin trokken. Samen met hun binnenhuisarchitect maakten ze ook een ontwerp voor hun grote moderne keuken en de sfeervolle badkamer. De Knikker werkte de plannen uit in de praktijk, tot volle tevredenheid.

Vol lof kijken ze terug op de samenwerking met De Knikker. Want zeker de keuken, helemaal op maat ontworpen, was best een flink project. ‘We hebben met het ontwerp onder de arm een paar keukenbedrijven bezocht. De Knikker gaf ons het vertrouwen dat ze het zo konden uitvoeren. Dat hebben ze inderdaad fantastisch gedaan. Ze hebben de plannen omgezet in hun eigen merken en materialen en hebben er zo een mooi geheel van gemaakt.’

‘Met’, zo voegt Lilian toe, ‘professionele en correcte mensen. Óók in de montage. Die mensen straalden uit dat ze genoten van hun werk en hebben het perfect gedaan. Ze hebben in de badkamer ook het meubel voor de wasmachine en droger op maat gebouwd.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Sandra en Menno

Bij De Knikker konden Sandra en Menno terecht voor het complete plaatje van keuken, badkamer en vloer in hun nieuwe huis.

Ze lieten hun huis zelf bouwen. Voor het ontwerp van de keuken en badkamer tipte zowel de bouwer als de architect De Knikker en dus klopten Sandra en Menno daarvoor aan bij Arjan de Knikker. ‘Het klikte meteen’, blikt Menno complimenteus terug. ‘We zijn een keer of vijf terug geweest en kwamen zo steeds een stapje verder, tot we op dit ontwerp uitkwamen. Het was een grote pre dat de verschillende partijen in de bouw elkaar al kenden. De onderlinge samenwerking verliep perfect. Een volgende keer zou ik het precies op dezelfde manier aanpakken.’

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer van Roelie en Richard

Een badkamer die stijlvol en praktisch is, echt een blikvanger.

Ze kochten een woning waarin de vorige eigenaar een ‘uitdagende keuken’ had laten plaatsen. Maar het waren juist die keuken, industrieel en warm, en de al even sfeervolle badkamer die Roelie en Richard naar dit huis trokken.

‘Door de foto’s van de badkamer bléven we maar kijken op Funda’, kijkt Roelie terug. ‘Die vonden we zo mooi. Met de houten planken tegen de grote naadloze tegels onder het raam en de mooie waskommen die aan de binnenkant overigens helemaal glad zijn. En ik vraag me nog steeds wel eens af hoe zo’n achterwand met kiezels wordt gemaakt als ik sta te douchen in de inloopdouche ernaast.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken bij Jacqueline en Hans

Strakke badkamer met warme uitstraling

Hun woning is een combinatie van traditionele bouw met moderne elementen. Dat hebben Jacqueline en Hans laten terugkomen bij de verbouwing van de badkamer en toiletten: licht en strak, met natuurlijke tinten erdoorheen.

Het is een fraaie, naadloze overgang van de gang naar de sanitaire ruimten. In de hal is de basis licht met aankleding in subtiele, elegant zwarte details. Zie de verlichting en de deurklinken. Die details zijn onmiskenbaar ook aanwezig in de badkamer; in de verlichting, de kranen, de douchekop, de nis in de douche.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer bij de familie Vollebregt

Even binnenkijken bij…

Ron en Anita. ‘Onze keuken van De Knikker is strak en modern, maar ook huiselijk. Dat geldt ook voor onze drie badkamers die De Knikker heeft opgeleverd. We zijn voor 150 procent tevreden!’

Op advies van hun architect stapten Ron en Anita bij De Knikker Keukens, Badkamers & Tegels in Alphen aan den Rijn naar binnen. Daar werden ze vriendelijk, deskundig en adequaat te woord gestaan. ‘Ze dachten goed mee, adviseerden ons uitstekend en waren heel geduldig. Met name bij uit het uitzoeken van de vloertegels in onze masterbadkamer, stelde ik hun geduld erg op de proef, maar geen onvertogen woord!’, zegt Anita.

Bekijk alle foto's

Binnenkijken in de badkamer bij de familie Heemelaar

Luxe badkamer
De badkamer van Michael en Mariella is modern en luxe, met een warme uitstraling. Net zoals de keuken heeft ook de badkamer een stijlvolle afwisseling van witte en houten elementen. De badkuip is een fraaie blikvanger in de ruimte.

De zwevende houten wastafel met twee waskommen biedt voldoende ruimte voor het gezin. De inloopdouche is comfortabel en heeft een fijne regendouche.

Bekijk alle foto's
Gratis magazine
t.w.v. €9,95,-
G

Laat u informeren

U bent op zoek naar informatie en kennis omtrent de aanschaf van uw keuken en badkamer? Download dan nu de pdf versie van ons nieuwe magazine.

Het magazine staat boordevol foto’s van de nieuwste trends en geeft u alle informatie die u nodig hebt.