Binnenkijken bij Jacqueline en Willem Jan

Apparatuur in ombouw

Bewust kozen ze niet voor een grote eetkeuken. Ze wilden de ruimten gescheiden houden, maar wel met voldoende doorzicht. De kolom rondom de koelkast, oven en vaatwasser is niet dragend, maar fungeert als een ‘semi transparante’ afscheiding. In deze hoge ombouw is alle keukenapparatuur bewust als eenheid bij elkaar geplaatst. ‘Daardoor kunnen de lage kastjes – zonder apparatuur – ertegenover zweven’, verklaart Willem Jan. ‘Dit vergroot de ruimtelijke werking van de keuken en maakt hem lichter.’

RVS blad

In de keuken zelf vormen het mat zwart van het zwevende keukenblok, het RVS van het blad en het zilvergrijs van de strakke bovenkasten ook een fraai geheel. ‘Een prachtige combinatie’, zo zijn Jacqueline en Willem Jan blij met het resultaat. Het RVS blad is weer één geheel met de spoelbak, de stoere gaspitten van I-cooking maken het plaatje compleet. Het blad is 80 centimeter diep en geeft daardoor alle ruimte om prettig aan te werken.

Verborgen afzuiging

Ingenieus is de wijze waarop de dubbele kastdeur boven de kookpitten automatisch omhoog gaat als er wordt gekookt. De Knikker en Eggersmann realiseerden hiervoor speciaal een op maat gemaakte zware, hydraulische scharnierconstructie.

‘Wij hadden een gedetailleerd ontwerp voor de keuken toen we met deze verbouwing begonnen’, besluit Willem Jan. ‘De Knikker en Eggersmann hebben vanuit dat ontwerp precies de keuken gemaakt die wij wilden. ‘Het is een perfecte samenwerking geweest tussen ontwerp, productie, levering en installatie.’

Contact opnemen

Gratis magazine
t.w.v. €9,95,-
G

Laat u informeren

U bent op zoek naar informatie en kennis omtrent de aanschaf van uw keuken en badkamer? Download dan nu de pdf versie van ons nieuwe magazine.

Het magazine staat boordevol foto’s van de nieuwste trends en geeft u alle informatie die u nodig hebt.