Binnenkijken bij Murk en Chita

Drie eilanden, drie functies

“Elke keer als ik zeg dat we drie keukeneilanden hebben klinkt het ergens wat opschepperig, maar dat heeft ervoor gezorgd dat de routing nu helemaal klopt. Je staat elkaar nooit in de weg en elk eiland heeft een heel duidelijke functie waar goed over nagedacht is tijdens het ontwerp.

“Eigenlijk merkten we dat we niet meer in een te volle kroeg wilden staan. We wilden een plek om op een leuke manier mensen te ontvangen, zonder dat je elkaar in de weg zit of er net te weinig ruimte voor hebt. Juist door drie eilanden los van elkaar te plaatsen is dit uitstekend gelukt.”

Ook brengt de keuken het gezin samen. Zo kunnen ze heerlijk genieten van een kop koffie aan een van de eilanden, kunnen de jongens ondertussen een van de houten krukken aanschuiven en hun huiswerk maken en kijkt Murk graag een voetbalwedstrijd tijdens het koken.

“Als we de keuken mogen omschrijven dan zou het woord ‘leefkeuken’ opnieuw uitgevonden moeten worden. Het is echt een ‘ik-blijf-lekker-thuis-keuken’.”

Slim gekozen keukenapparatuur

Opvallend aan de keuken is de hoeveelheid aan apparatuur. Murk heeft, lang geleden, zelf een horecazaak gerund en geniet dan ook van al deze facetten thuis. Zo is de keuken onder andere uitgerust met niet één, maar met twee vaatwassers. En niet te vergeten de torkrol-houder aan de muur. Was dit eerst nog een klein discussiepunt tussen Murk en Chita, nu kunnen ze echt niet meer zonder. Hetzelfde geldt voor de ijsblokjesmachine: “Het was een behoorlijke uitgave, maar die hebben we al driedubbel terugverdiend in plezier!”

Contact opnemen

Gratis magazine
t.w.v. €9,95,-
G

Laat u informeren

U bent op zoek naar informatie en kennis omtrent de aanschaf van uw keuken en badkamer? Download dan nu de pdf versie van ons nieuwe magazine.

Het magazine staat boordevol foto’s van de nieuwste trends en geeft u alle informatie die u nodig hebt.