Gezond en smaakvol eten

Geschreven op 21 juli 2020 in de categorie Geen categorie.

Heeft u de beschikking over een stoomoven of overweegt u om een stoomoven aan te schaffen? U hoeft geen keukenprins te zijn om volop van de mogelijkheden te genieten. Met een stoomoven gebruikt u minder zout en behoudt u meer smaak en vitamines dan bij een traditionele manier van koken. In deze blog delen we een aantal ‘vergeten functies’.

Opwarmertje

Na werk of het sporten is het is het ideaal om een verlate maaltijd op te warmen in de magnetron. Voordeel is natuurlijk dat uw eten snel klaar is. Nadeel is dat opwarmen in de magnetron ten koste gaat van de smaak en de textuur van uw eten. Wist u dat een stoomoven ideaal is voor het opwarmen (regenereren) van uw maaltijd? Binnen 8 tot 10 minuten geniet u van een smaakvolle maaltijd.

Keuzemenu

Wist u dat u in uw stoomoven alle onderdelen van uw maaltijd kunt bereiden? Benut de verschillende plateaus met ovenschalen niet alleen voor uw groenten maar ook voor aardappels en vlees. Voor smaakoverdracht hoeft u niet bang te zijn. Door uw maaltijd in de stoomoven te bereiden eet u smaakvoller en gezonder en hoeft u het bereidingsproces minder in de gaten te houden.

Doe eens gek

U verwacht het misschien niet, maar uw stoomoven is ook heel geschikt voor het bereiden van eieren, soepen, pasta- en rijstgerechten en vis. Wij trakteren u alvast op een lekker recept: www.miele.nl/recept/aardappelsalade-met-gerookte-makreel-7232.htm. Ons advies: laat u inspireren en varieer naar eigen smaak.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een stoomoven? Kom dan eens langs in onze showroom. Wij adviseren u over de mogelijkheden van diverse merken waaronder Miele.

Wilt u meer informatie?

Maak dan een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.