Slimme tips om uw badkamer mooi te houden

Geschreven op 20 februari 2019 in de categorie Geen categorie.

Wanneer geniet u het meest van uw badkamer? Tijdens een verkwikkende douche na het sporten of een drukke dag op kantoor? Als u zich voor de spiegel klaarmaakt voor een gezellig avondje uit? U beleeft nog meer plezier aan ontspanning en verzorging in een badkamer die er mooi en schoon uitziet. Het juiste onderhoud is belangrijk, en eenvoudiger dan u denkt. In deze blog delen we een aantal tips om uw radiator en doucheruimte in topconditie te houden.

Zo geniet u langer van uw radiator

Uw radiator zorgt voor een aangename temperatuur in uw badkamer en is ideaal om uw handdoek ‘voor te verwarmen’. Een designradiator is naast functioneel ook sfeerbepalend. Een echte blikvanger. Wat kunt u doen om dit zo te houden? Voor een mooie uitstraling en een langere levensduur is het belangrijk om roestvorming tegen te gaan. Hierbij draait het om twee dingen: uw radiator niet kletsnat laten worden en beschadigingen voorkomen.

Met deze tips voorkomt u roestvorming

  • Hang geen doorweekt textiel over uw radiator
  • Ventileer uw badkamer na het douchen goed
  • Mijd agressieve of schurende schoonmaakmiddelen
  • Reinig bij voorkeur met een vochtige doek
  • Meld roestvorming zo snel mogelijk

Ziet u ondanks alles toch roestplekjes op uw radiator? Geef dit zo snel mogelijk door. Leveranciers hanteren verschillende garantietermijnen en -voorwaarden. Wilt u het risico op roest helemaal vermijden? Overweeg dan de aanschaf van een rvs-radiator zoals de Inox van Instamat.

Zo blijft uw doucheruimte schoon en fris

Douchen is genieten. In tegenstelling tot het schoonhouden van uw doucheruimte. Tenzij u een slimme gewoonte inbouwt. Spoel na elke douchebeurt glas én tegels af, en maak alle oppervlakken droog met een wisser. Zo voorkomt u hardnekkige aanslag door kalk en zeepresten. Goede ventilatie is natuurlijk altijd belangrijk.

Glas met coating

Het schoonhouden van uw glazen deur of scheidingswand is eenvoudiger met speciaal bewerkt glas. Kies voor een coating op glas (Edelglas) of laat een beschermende laag in het glas verwerken (Showerguard). Edelglas slijt na een aantal jaren terwijl Showerguard langdurig voor minder aanslag zorgt.

Om het drogen van glazen deuren nog eenvoudiger te maken werken we zoveel mogelijk met glasvlakke scharnieren.

Hoe blijft u langer van uw badkamer genieten?

Met het juiste onderhoud blijft uw badkamer een ruimte waar u graag vertoeft. Zoekt u meer tips en ideeën? Laat het ons weten. Bent u toe aan een nieuwe badkamer? Kom dan vrijblijvend inspiratie opdoen in onze showroom. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en om samen met u de mogelijkheden te bekijken.

Wilt u meer informatie?

Maak dan een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.