Ontdek de vele voordelen van vacumeren

Keuken Classic Geschreven op 26 november 2019 in de categorie Geen categorie.

Vacumeren is een veelzijdige techniek die ook in de keuken steeds vaker wordt toegepast. Het is de basis voor sous-vide koken maar ook een mooie oplossing om voedingsmiddelen langer vers te houden. In deze blog leest u meer over de mogelijkheden en de voordelen van vacumeren.

Gezonder en smaakvoller eten

Bent u kookliefhebber en verrast u vrienden en familie graag met smaakvolle gerechten? Met vacuümbereiding (sous-vide) wordt u ‘chef’ in uw eigen keuken. Het principe van sous-vide koken is heel eenvoudig. U laat vlees, vis of groente in een luchtdichte zak garen, op een lage en constante temperatuur. Dit kan onder meer in een stoomoven. Dankzij sous-vide bereiding blijven de smaak, voedingsstoffen en structuur van uw ingrediënten beter behouden en heeft u geen olie of margarine nodig. Uw gerechten zijn nog smaakvoller én gezonder.

Luchtdicht marineren

Vacumeren is ook heel geschikt als u vlees of vis wilt marineren om het vervolgens sous-vide of op traditionele wijze te bereiden. Ingrediënten als verse kruiden en knoflook worden echte smaakmakers, en het marineren zelf duurt aanzienlijk korter.

Houdbaarheid verlengen

Door voedingswaren luchtdicht te verpakken, en eventueel in kleinere porties te verdelen, kunt u ze langer bewaren zonder kwaliteitsverlies. Denk aan kaas en vlees maar ook aan krokante producten zoals chips en nootjes. Dankzij vacumeren houdt u voedingsmiddelen tot 5x langer vers. Een slimme manier dus om voedselverspilling te voorkomen.

Met het oog op duurzaamheid zijn herbruikbare vacumeerzakjes ontwikkeld (met zipper-sluiting).

Vacumeeroplossingen

Om in uw keuken te vacumeren heeft u verschillende opties wat inbouwapparatuur betreft. Miele en Gaggenau bijvoorbeeld leveren vacumeerlades waarin u zakjes en doosjes met voedingsmiddelen luchtdicht maakt. Met een vacumeerlade onder een stoomoven heeft u alles bij de hand voor sous-vide koken. Quva ontwikkelde een vacumeersysteem dat u bijna onzichtbaar integreert in uw werkblad.

Meer weten over vacumeren?

Wilt u meer weten over de voordelen van vacumeren en de mogelijkheden op het gebied van inbouwapparatuur? Kom dan langs in onze showroom en bekijk in alle rust diverse keukenopstellingen. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

     

Wilt u meer informatie?

Maak dan een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.