Moderne keuken

Overweegt u een nieuwe keuken te kopen of een keukenrenovatie uit te voeren en bent u in dat kader op zoek naar een moderne keuken? Op deze pagina maken we u ter inspiratie voor uw eigen keukenontwerp deelgenoot van alle aspecten in het design van de moderne keuken.

Bezoek gerust onze keukenspeciaalzaak voor vrijblijvend, persoonlijk advies.Dan verkennen we samen alle mogelijkheden die u heeft als u kiest voor een luxe, moderne keuken op maat van De Knikker Keukens.

Keukenstijl: wat kenmerkt een moderne keuken?

Houdt u van een strakke keuken die een opgeruimd gevoel geeft? Dat is wat de moderne keuken kenmerkt. Het is de reden dat deze keukenstijl de meest tijdloze van alle keukenstijlen is.

In veel gevallen is de moderne keuken een open keuken die direct verbonden is met de eet- of woonkamer. Daardoor is een goede aansluiting bij uw interieur extra belangrijk. Onze ontwerpers hebben hiervoor een uitmuntend oog.

Binnen de keukenstijl vindt u verschillende variaties. Scheidslijnen zijn niet keihard en  onder invloed van interieurtrends ontstaan steeds weer nieuwe keukentrends.

Materialen in de moderne keuken

Elke keuken heeft in grote lijnen hetzelfde menu. Materialen zijn de ingrediënten waarmee u uw keuken, in dit geval de moderne keuken, perfect op uw smaak afstemt.

Ingrediënten zijn beeldbepalende elementen als de keukenkleur, aanrechtblad, keukenkasten, achterwand en apparatuur. Smaakmakers waardoor keukenstijlen zich van elkaar onderscheiden. U kunt daarmee bovendien variatie binnen één keukenstijl aanbrengen. Maak uw  moderne keuken bijvoorbeeld stoerder met een dikker keukenblad; een ingrediënt van het industriële keukenmenu.

Ontdek op deze pagina meer over de ingrediënten van de moderne keukenstijl.

Welke keukenkleur past bij de moderne stijl?

Welke keukenkleur past bij een moderne keuken, hangt af van uw voorkeur: vindt u tijdloos het belangrijkste aspect? Of maakt u uw moderne keuken graag van deze tijd door trendkleuren te gebruiken?

Neutrale kleuren voeren de boventoon in de moderne keuken. Zo is de witte keuken onverminderd populair. De afgelopen jaren wonnen de zwarte moderne keuken en marmeren keuken terrein. Ook zien we steeds meer materiaal- en kleurcombinaties, bijvoorbeeld zwart en hout. En in de trendy designs voor moderne keukens zit meer kleur: blauwe, groene, en beige keukens.

Welk aanrechtblad in de moderne keuken?

Gladde, slanke aanrechtbladen die het strakke uiterlijk van de moderne keuken benadrukken zijn favoriet. Dit verklaart de populariteit van een gepolijst natuursteen en composiet aanrechtblad (machinaal geproduceerd natuursteen). Ook zijn een keramiek en marmer keukenblad gewild. De dikte ligt tussen 1 en 3 cm.

Een marmer-look keukenblad is een onderhoudsarm alternatief voor een natuursteen aanrechtblad. Materialen als composiet, keramiek of Dekton zijn eveneens een goed vlek-, kras- en hittebestendig alternatief voor een echt natuurstenen aanrechtblad. In onze showroom verrassen we u graag met meer mogelijkheden op het gebied van aanrechtbladen.

Welke keukenkasten en handgrepen in uw moderne keuken?

Onze ontwerpers hebben antwoord op de vraag welke keukenkasten en handgrepen in uw moderne keuken thuishoren.

Het voor kenmerkende rustig lijnenspel ontstaat door grote oppervlaktes en vaak greeploze keukenkasten. Denk: extra brede ladekasten die dankzij een greeplijst of push-to-open systeem geen handgreep nodig hebben. Handgrepen prettiger? Een minimalistische rvs of zwarte handgreep is een tijdloze keuze en een goudkleurige handgreep een trendy optie voor uw moderne keuken.

Voor het opgeruimde gevoel spelen gesloten keukenkasten en zorgvuldig gekozen open plekken, zoals planken en nissen een belangrijke rol. De moderne keuken kan goed zonder bovenkasten, al signaleren onze ontwerpers een comeback. Steeds vaker tekenen zij ondiepe, hoge bovenkasten in die het moderne keukendesign een praktische luxueuze extra geven.

Welke achterwand in de moderne keuken?

Als we het hebben over welke achterwand past in een moderne keuken, geldt dat u talloze opties heeft. Om u richting te geven, noteren onze keukenontwerpers enkele opties.

Een achterwand van hetzelfde materiaal als uw keukenblad of -kasten, bijvoorbeeld marmer(look) scheelt keuzestress en draagt bij aan de rustige uitstraling van een moderne keuken. Stucwerk of betonciré op uw keukenachterwand is neutraal en tijdloos. Wij adviseren u het juiste materiaal, zodat u het het eenvoudig kunt schoonhouden. Tegels zijn er in zoveel vormen en kleuren dat een betegelde achterwand de kracht bezit om uw moderne keuken een extra tijdloze of heel trendy uitstraling te geven. Materialen op de achterwand combineren, kan uiteraard ook. Wij adviseren u graag , zodat alles aansluit bij uw leef- en keukenstijl.

Welke kraan en wasbak voor moderne keukenstijl?

Welke kraan en wasbak u voor uw moderne keuken kiest, hangt af van uw design- en gebruikerswensen.

Neutraal zijn een rvs-spoelbak en kraan. Eigentijds zijn de trendy koperen, messing of gouden keukenkraan met bijpassende spoelbak. Luxe optie is een spoelbak met geïntegreerde keukentools, zoals de zeeppomp en het snijgerei dat op de foto ziet.

Tip: overweeg een Quookerkraan, de welbekende kokendwaterkraan is verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en designs. De ultramoderne keukenkraan biedt flink wat gebruiksvoordelen. Wist u dat er ook Quookers zijn waar u naast kokend water ook gekoeld water en bruisend water kunt tappen?

Welke keukenapparatuur voor uw moderne keuken?

De 5 apparaten die in elke keuken ongeacht de keukenstijl thuishoren, zijn de kookplaat, afzuigkap, koelkast, oven of (combi)magnetron en vaatwasser. Welke keukenapparatuur past in uw luxe, moderne keuken op maat van De Knikker Keukens?

Inbouwapparatuur met strak design

Inbouwapparatuur voor zover als mogelijk weggewerkt achter de deurtjes van keukenkastjes. We bevelen het u voor de moderne keukenstijl van harte aan. Het creëert een prachtig lijnenspel, eenheid en rust. Apparatuur die wel in het zicht zit, zoals een inbouwkoffiezetapparaat of een (stoom)oven, hebben bij voorkeur een strak ontwerp. Een merk dat hier uitstekend in thuis is, is Miele. Onze ontwerpers plaatsen apparatuur van uw keuze zo dat het past in de strakke belijning van uw moderne keuken. Een kastenwand met daarin alle apparatuur verwerkt is een optie die u geweldig veel gebruiksgemak biedt rust in het totaalbeeld geeft.

Afzuigkap moderne keuken

Een inbouwafzuigkap in het plafond is het allermooist in de moderne keuken. Maar wat denkt u van een keuken zonder afzuigkap. In het plafond dan. Een belangrijke keukentrend is namleijk de inductiekookplaat met afzuiging. Oftewel: een kookplaat met geïntegreerde afzuigkap.

Dit kost wat ruimte in de kast onder uw kookplaat, maar het resultaat weegt daar ruimschoots tegenop. Geen afzuigkap die het lijnenspel in uw moderne keuken verstoort. Kookluchtjes krijgen geen kans zich te verspreiden, doordat ze direct worden afgevoerd. U stoot nooit meer uw hoofd tegen de afzuigkap. En u heeft meer vrijheid bij het stylen van uw keukenachterwand, doordat er geen afzuigkap is die ruimte inneemt. Kortom: de kookplaat met afzuiging is de perfecte oplossing voor de moderne keuken waar een cleane, strakke uitstraling wordt beoogd.

Kookplaat moderne keuken

De kookplaat die onze ontwerpers adviseren voor de moderne keuken is een inductiekookplaat. Deze elektrische inductiekookplaat aan op de wens die veel van onze cliënten uitspreken, namelijk een makkelijk schoon te houden kookplaat. Bovendien is inductiekoken het antwoord op de vraag naar gasloos koken.

Om uw moderne keuken een exclusieve uitstraling te geven, adviseren wij u de nieuwste variant van inductiekoken, namelijk pitt coocking of i-cooking. Hierbij worden losse inductiekookpitten en een afzuigsysteem direct in uw aanrechtblad geplaatst.

Koelkast en vaatwasser

Om de vraag te beantwoorden welke koelkast en vaatwasser kunt u het beste kunt plaatsen in uw moderne keuken, zijn uw gebruikerswensen leidend.

Zowel de koelkast als vaatwasser worden weggewerkt achter een kastdeur. Onze ontwerpers verwerken dit naadloos in de belijning van uw keuken. Bovendien zorgen zij dat de locatie, het formaat en de functies van deze keukenapparaten passen bij uw gezinssamenstelling en kookgewoontes. Denk aan qua praktische aspecten, zoals formaat en functies. Zo is een koelvriescombinatie ideaal als u bijvoorbeeld regelmatig maaltijden invriest. En houdt u veel voorraad of wilt u features, zoals een ingebouwde ijsblokjesmachine, dan is een dubbele, Amerikaanse koelkast ideaal.

(Stoom)oven, combimagnetron, koffiezetapparaat, wijnklimaatkast

Keukenapparatuur die vaak vol in het zicht zit: de (stoom)oven – of als alternatief of voor erbij: de combimagnetron, maar ook het koffiezetapparaat en de wijnklimaatkast. Belangrijk dus dat ook die bij uw moderne keuken passen.

Keukenapparatuur is vaak afgewerkt met glanzend of geborsteld roestvrij staal. Iets wat prima past in de moderne keuken. Steeds vaker zien we een zwarte afwerking of een combinatie van zwart en rvs. En de nieuwste trend is keukenapparatuur in matzwart. Onze ervaring is dat eigenlijk alle kleuren goed passen in de verschillende keukenstijlen. Aan u de keuze wat u het mooiste vindt. Naast kleur bepalen ook bedieningspanelen en deuren de uitstraling van apparatuur. Een oven of combimagnetron met touchscreen en strak venster en handvat hebben een strak, eigentijds uiterlijk dat perfect past in uw moderne keuken.

De verschillende designs van ovens, combimagnetrons, koffiezetapparaten en wijnklimaatkasten kunt u beoordelen in onze showroom. Onze ontwerpers assisteren bij het maken van keuzes voor functies, formaten en plaatsing van de apparatuur.

Moderne keuken kopen bij De Knikker

Wij hopen dat u veel ideeën voor uw moderne keuken opdeed op deze De Knikker-keukeninspiratiepagina. We nodigen u van harte uit om onze keukenspeciaalzaak te bezoeken en samen met een ontwerper uw ideeën uit te werken in een persoonlijk keukenontwerp. Want bij De Knikker zijn we gespecialiseerd in maatwerkkeukens en dus is er voor ons niets zo belangrijk als te weten: wat is een moderne keuken voor ú?

Als het gaat om praktische zaken, maar ook om sfeer. Qua uitstraling kunt u met keukens veel kanten op, maar alleen als onze ontwerpers weten wat voor u belangrijk is, kunnen zij het design van de keuken feilloos afstemmen op uw kookgewoontes, gezinssamenstelling en woonstijl. Het spreekt vanzelf dat wij u assisteren bij het selecteren van de juiste details.

Zien we u binnenkort? Dan creëren we samen een exclusieve, luxe keuken waarin u zich thuis voelt.

Maak een afspraak

Inspiratie

Gratis magazine
t.w.v. €9,95,-
G

Laat u informeren

U bent op zoek naar informatie en kennis omtrent de aanschaf van uw keuken en badkamer? Download dan nu de pdf versie van ons nieuwe magazine.

Het magazine staat boordevol foto’s van de nieuwste trends en geeft u alle informatie die u nodig hebt.