Designkeuken

In een luxe designkeuken van De Knikker geniet u elke dag weer van een exclusieve uitstraling en vernuftige functionaliteiten. Alles is tot in de puntjes uitgedacht: uw keuken is een ongeëvenaarde eyecatcher waarin u ook nog eens met gemak de lekkerste gerechten op tafel tovert. In het ontwerp gaan we 100% uit van uw wensen en zorgen we ervoor dat uw designkeuken mooi matcht met uw interieur.

Wilt u aan de slag met uw droomkeuken? Op deze pagina geven onze keukenontwerpers u een flinke dosis inspiratie voor uw eigen designkeuken.

Liever meteen met een ontwerper in gesprek over uw eigen designkeuken? Maak dan een afspraak of loop binnen in één van onze showrooms voor een vrijblijvend advies.

De kenmerken van een designkeuken

De naam zegt het al: designkeukens draaien om een uniek ontwerp. Een designkeuken heeft als kenmerk dat het de ultieme blikvanger in uw interieur is met een ongekend luxe en doorgaans minimalistische uitstraling.

De opstelling van een designkeuken is functioneel en nooit saai. Deze keukenstijl is bij uitstek geschikt om te kiezen voor bijzondere kleur- en materiaalcombinaties en organische met geometrische vormen te combineren. Ingrediënten die uw designkeuken een uitzonderlijke en tegelijkertijd tijdloze uitstraling geven.

Materialen in de luxe designkeuken

Omdat het basisontwerp van een designkeuken vaak modern, strak en rustig is, zijn het de materialen waarmee u een uitzonderlijke keuken creëert.

Gladde, neutrale materialen zoals glas, rvs en hout, zullen altijd populair blijven voor designkeukens. Vaak adviseren wij te kiezen voor een luxe materiaal met in het oog springende uitstraling: de tekening van marmer, de textuur van travertin of tegels in bijzondere patronen. Resultaat: een exclusieve uitstraling.

Door bijzondere, contrasterende materiaalcombinaties kunt u bovendien een speels element toevoegen. Een glazen werkblad met hoogglans keukenkasten of een marmeren aanrechtblad met koperen kranen zijn gegarandeerde eyecatchers in uw design keuken.

Een zwarte designkeuken, of toch een andere kleur?

De tijd dat een designkeuken standaard wit was is allang voorbij. Keukenontwerpers spelen steeds meer met donkere kleuren zoals zwart en antraciet en ook trendkleuren als beige, mosgroen en bordeauxrood zijn erg geliefd.

Gaat u voor een zwarte designkeuken, dan kunt u zo’n trendkleur als accent te gebruiken. Omdat uw designkeuken zo minimalistisch ontworpen is, is er veel ruimte om spannende kleurcombinaties te maken. Overigens is een volledig zwarte designkeuken prachtig. Accenten kunt u ook aanbrengen met materialen en accessoires. Denk aan een in het oog springend zwart marmeren aanrechtblad of koperen kraan en wasbak.

Kasten en handgrepen voor in uw designkeuken

U kunt het minimalistische karakter van uw designkeuken prachtig doortrekken naar de keukenkasten en handgrepen (of het gebrek daaraan). Creëer bijvoorbeeld een rustig lijnenspel door het gebruik van grote, gesloten keukenkasten met gladde oppervlakken.

Strakke lijnen benadrukt u door te kiezen voor een greeploze keuken met greeplijsten of efficiënt push-to-opensysteem. Maar in de designkeuken past het ook om handgrepen juist extra te laten opvallen door vorm of kleur.

Creëer plek voor styling met servies of accerssoires met een paar mooi strategisch geplaatste wandplanken of een open vakkenkast.

De perfecte apparatuur voor uw luxe designkeuken

De apparatuur in een luxe designkeuken heeft meerdere functies. Allereerst maken de vele moderne snufjes koken ontzettend gemakkelijk: gebruiksgemak is de norm. Denk bijvoorbeeld aan een fijn inbouwkoffieapparaat voor de lekkerste espresso en strategisch geplaatste USB-poorten zodat u overal uw smartphone kunt opladen.

Ten tweede versterkt uw keuze voor het soort apparatuur (en het uiterlijk ervan!) het luxe design van uw keuken. Wilt u echt een exclusieve keuken creëren, dan past daar luxe apparatuur bij. Denk aan pitt cooking in plaats van een kookplaat, een wijnklimaatkast waarin u uw wijncollectie op de juiste manier bewaart en een warmhoudlade waarin u borden opwarmt. In de vormgeving van de apparatuur kunt u het luxe design van uw keuken onderstrepen met bijvoorbeeld strakke touchscreen bedieningspanelen en minimalistische handvatten.

Bekijk hier meer mogelijkheden voor luxe keukenapparatuur voor in uw design keuken.

Uw eigen designkeuken ontwerpen bij De Knikker

U ziet het: u heeft veel mogelijkheden als het gaat om het samenstellen van uw eigen designkeuken. Hopelijk hebben we u met de tips op deze pagina in de juiste richting kunnen helpen. Heeft u al een beeld van uw luxe designkeuken of wilt u juist nog even sparren met een onntwerper? Kom dan langs in onze keukenspeciaalzaak; wij helpen u graag. Daarbij kijken we naar wat voor u belangrijk is. Wat voor design vindt u mooi en wat zijn uw kookgewoontes? Hoe past uw designkeuken in de rest van uw interieur? Kortom, hoe zorgen we ervoor dat u elke dag weer heerlijk kookt, eet en leeft in uw eigen designkeuken?

We helpen u graag om een keuken te creëren die echt bij u past. Tot ziens in onze showroom!

Inspiratie

Gratis magazine
t.w.v. €9,95,-
G

Laat u informeren

U bent op zoek naar informatie en kennis omtrent de aanschaf van uw keuken en badkamer? Download dan nu de pdf versie van ons nieuwe magazine.

Het magazine staat boordevol foto’s van de nieuwste trends en geeft u alle informatie die u nodig hebt.