De landelijke keuken

Overweegt u een nieuwe keuken te kopen en bent u daarvoor op zoek naar keukeninspiratie? Op deze pagina vertellen de ontwerpers van De Knikker u graag over de mogelijkheden met een landelijke keuken.

Binnen deze keukenstijl vindt u verschillende variaties. Het meest bekend is de klassiek landelijke keuken. Het leuke is dat de scheidslijnen binnen keukenland niet keihard zijn en dat onder invloed van interieurtrends ook nieuwe keukentrends en dus nieuwe ontwerpen ontstaan. Erg populair zijn de keukendesigns ‘modern landelijke keuken’ en ‘stoere landelijke keuken’. Tips en inspiratie daarvoor vindt u hier.

Wat is een landelijke keuken?

De landelijke keuken is blijvend populaire keukenstijl. Wat is nou kenmerkend voor het design van dit type keuken?

Als een paal boven water staat dat een landelijke keuken het kloppend hart van uw huis vormt. Een ruime, sfeervolle woonkeuken waar het plezierig samenzijn is. Daarvoor zorgen nostalgische materialen en elementen als natuursteen, kaderdeuren en open keukenkasten. Verder is een landelijke keuken ingericht op uitgebreid kokkerellen en met veel werkblad en dito fornuis.

Bij De Knikker zijn we gespecialiseerd in maatwerkkeukens. Het spreekt dan ook vanzelf dat wij u assisteren bij het selecteren van de juiste details en zorgen dat uw landelijke keuken aansluit op uw kookgewoontes en interieurstijl.

Materialen in de landelijke keuken

Materialen zijn de ingrediënten waarmee u uw landelijke keuken perfect op uw smaak afstemt. Denk aan elementen als de keukenkleur, aanrechtblad, keukenkasten, achterwand en apparatuur.

In de landelijke keuken slaan natuurlijke materialen de klok. Denk aan hout en natuursteen, maar ook metaal. Deze materialen passen in een keuken die veel gebruikt wordt. De vormgeving is zo dat elk materiaal bijdraagt aan de warme uitstraling van de keuken.

 

Welke keukenkleur past bij een landelijke keuken?

Weet u welke stijlvariant binnen de landelijke keuken u het meest aanspreekt, dan geeft dat richting voor de kleur u kiest voor uw landelijke keuken.

Zo zijn voor een klassiek landelijke keuken zijn kleuren als traditioneel kopergroen en ossenbloedrood prachtig. Terwijl de modern landelijke keuken vraagt om créme, wit. Een stoere landelijke keuken vraagt om hout(look) grijs, antraciet of zwart.

Wat niet mag ontbreken binnen alle stijlvarianten van dit keukengenre, is de ‘kleur’ van hout of houtlook in lichte of donkere afwerking. Dit kan in de keuken zelf of in stijlelementen uit de woning zitten.

Welk aanrechtblad in een landelijke keuken?

Een natuurstenen aanrechtblad met een robuuste dikte van 8-10 cm hoort zonder meer thuis in uw landelijke keuken. U kunt bijvoorbeeld denken aan grijs graniet voor het keukenblad. De reden dat natuursteen zo geliefd is, is dat de unieke tekening van dit type keukenblad veel draagt aan de sfeer in de landelijke keuken.

De afwerking van het aanrechtblad is één van de manieren om de uitstraling van uw landelijke keuken te beïnvloeden. Zo past een minder strak afgewerkt keukenblad prachtig in de klassiek landelijke keuken en stoere landelijke keuken, terwijl u met een glad gepolijst aanrechtblad een modern landelijke keuken creëert.

Zoekt u een praktisch en onderhoudsarm aanrechtblad? Dan raden wij u een keukenblad in natuursteenlook aan. Sommige natuurstenen aanrechtbladen zijn namelijk vlek- of krasgevoelig. In onze showroom laten we u graag de mogelijkheden zien. U zult verrast zijn hoe levensecht de natuursteenlook is.

Welke keukenkasten geven de landelijke keuken die huiselijke sfeer?

Dat zijn de kasten met daarvoor kaderdeuren, vitrinekasten met glasdeuren en open kasten, zoals bordenrekken of wandplanken. Dankzij hun vormgeving zijn keukenkasten echte sfeermakers in de landelijke keuken. In de klassiek landelijke keuken met veel freesranden en rondingen. In de moderne landelijke keuken meer gestileerd, oftewel strakker. En in de stoere landelijke keuken maken de kaderdeuren vaak plaats voor robuuster ogende fronten van houten planken of plankenlook.

Welke achterwand keuken?

U kunt ervoor kiezen om achter de kookplaat een spatwand of spatscherm tegen de keukenmuur te plaatsen en wandtegels in de rest van de keuken.

Welke keukenapparatuur?

De 5 apparaten die in elke keuken thuishoren, zijn de kookplaat, afzuigkap, koelkast, oven of (combi)magnetron en vaatwasser. In een landelijke keuken mag keukenapparatuur gezien worden.

Charmante inbouwapparatuur

Inbouwapparatuur is er in vele uitvoeringen, zeker bij merken zoals Miele. In een landelijke keuken past charmante inbouwapparatuur. Die mag in het oog springen, zodat de huiselijke uitstraling wordt benadrukt. Dat is tenslotte wat typerend is voor dit type leefkeuken.

Hoe ziet dat er dan uit in de moderne, klassieke en stoere landelijke keuken?  Dat duiden we aan de hand van de afzuigkap. Voor een modern landelijke keuken met strakkere belijning, raden wij u een kookplaat met geïntegreerde afzuiging aan.  Streeft u naar een klassiek landelijke keuken, dan is een beeldbepalende schouw met daarin weggewerkte afzuigkap het devies. Een stoere landelijke keuken maakt u compleet met, forse stalen afzuigkap.

Landelijke keuken kopen bij De Knikker

Wij hopen dat we u op ideeën hebben gebracht voor uw landelijke keuken. Een vraag die wij u belangrijk vinden om te stellen als we voor u aan de slag mogen met een keukenontwerp: wat is een landelijke keuken voor ú? Als het gaat om praktische zaken, maar ook om sfeer. Qua uitstraling kunt u met een landelijke keuken namelijk veel kanten op. Weten wij wat voor u belangrijk is, dan kunnen wij het design van uw keuken daarop feilloos afstemmen. Zo creëren we samen de exclusieve, landelijke leefkeuken waarin u zich thuis voelt. Download ons gratis magazine en kijk voor meer inspiratie op onze Pinterestborden.

TIP : maak uw eigen keukenmoodboard. Knip beelden uit magazines of ga digitaal aan de slag op pinterest. 

Maak een afspraak

Inspiratie

Gratis magazine
t.w.v. €9,95,-
G

Laat u informeren

U bent op zoek naar informatie en kennis omtrent de aanschaf van uw keuken en badkamer? Download dan nu de pdf versie van ons nieuwe magazine.

Het magazine staat boordevol foto’s van de nieuwste trends en geeft u alle informatie die u nodig hebt.