Industriële keuken

Bent u voornemens uw keuken te renoveren of wilt u een nieuwe keuken kopen en spreekt het idee van een stoere keuken u aan, dan kan de industriële keuken weleens precies zijn wat u zoekt.

Op deze pagina vindt u inspiratie: van uitleg over de keukenstijl tot het aanrechtblad en type keukenkastjes dat bij de industriële keuken past.

Heeft u voldoende keukenideeën opgedaan of wilt u vragen voorleggen? Stap gerust onze keukenspeciaalzaak binnen voor een vrijblijvend gesprek en persoonlijk advies. Uw droomkeuken ontwerpen onze ontwerpers graag helemaal op maat samen met u.

Keukenstijl: wat zijn kenmerken van een industriële keuken?

Een robuuste, maar strakke vormgeving en een doorleefde uitstraling zijn specifieke kenmerken van de industriële keukenstijl. Kortom, kiest u voor een industriële keuken, dan krijgt u een stoere keuken met stijlvol karakter. De typische industriële keuken is ruim opgezet, bevat neutrale, vaak vergrijsde tinten en rauwe materialen. In sommige keukens van dit type herkent u elementen uit de horecakeuken, wat de indruk versterkt dat een industriële keuken tegen een stootje kan.

In de praktijk zien onze ontwerpers vaak een stijlmix, omdat dit bij een huis of diens bewoners past. De ontwerpers voegen aan een industriële keuken bijvoorbeeld warme details toe, waardoor een landelijke industriële keuken ontstaat. Of zij hanteren een extra strakke belijning om tot een modern industriële keuken te komen, zoals in het De Knikker-keukenontwerp op de foto.

Materialen in de industriële keuken

Materialen in de typische industriële keuken zijn behoorlijk uitgesproken. Ze laten hun oorsprong zien, zijn vaak van krachtige vorm, hebben een natuurlijke en daarmee tijdloze tint en mogen oneffenheden bevatten.

Elke keuken heeft in grote lijnen hetzelfde menu met daarop beeldbepalende elementen als de keukenkleur, aanrechtblad, keukenkasten, achterwand en apparatuur. De materialen zijn de ingrediënten. Het zijn de smaakmakers om variatie binnen een keukenstijl aan te brengen en de keuken perfect op uw smaak af te stemmen. Creëer met strakkere keukenkasten bijvoorbeeld een modern industriële keuken. Of een landelijke industriële keuken door houten elementen in het keukenontwerp te verwerken.

Ontdek op deze pagina meer over de ingrediënten van de industriële keukenstijl met klasse.

Welke keukenkleur past bij de industriële stijl?

Grijs is een vaak gekozen keukenkleur binnen de typische industriële stijl, maar ook zwart of roestbruin past uitstekend. Donkere kleuren geven de toch al stoere industriële keuken extra karakter. Denk aan een antracietgrijze keuken met een betongrijs blad. Een prettig tijdloze combinatie Tip: kies een roestbruine metaallook zoals op de foto. Die maakt van uw keuken een echte eyecatcher.

Tip voor als u een stijlmix wilt van de landelijke met de industriële keuken: laat in uw keukenontwerp elementen verwerken van onbewerkt hout of in houtlook. En mocht u voorkeur hebben voor een moderne industriële keuken: ga mee in de trend van zwarte keukens. Deze populaire keukenkleur versterkt de krachtige uitstraling van de industriële keuken.

Welk aanrechtblad in de industriële keuken?

Vanwege de ferme uitstraling past een dik aanrechtblad uitstekend in de industriële keuken. Qua materiaal werken wij in onze keukenontwerpen graag met natuurlijke materialen. Hun ruwe uitstraling benadrukt het krachtige uiterlijk van deze stoere keukenstijl. Een gladder, maar toch robuust materiaal voor de industriële keuken is rvs.

Denkt u voor uw industriële keuken dus bijvoorbeeld aan een betonnen keukenblad, een betonlook aanrechtblad. In de categorie natuursteen is een graniet keukenblad met robuust afgewerkte rand schitterend. Maakt u graag originele keuzes, dan is een rvs keukenblad het overwegen waard – een directe verwijzing naar de industriële horecakeukens.

Welke keukenkasten en handgrepen in een industriële keuken?

Brede ladeblokken, ruime kasten en open (wand)rekken, is het korte antwoord van onze ontwerpers op de vraag welke keukenkasten thuishoren in een industriële keuken. Grote oppervlakken en een ferme belijning zijn namelijk nodig om de gewilde robuuste uitstraling te bereiken. Concreet kunt u denken aan een flink keukeneiland, hoge kastenwand en een metalen rek aan het plafond of de muur.

In onze ontwerpen voorzien wij keukenkasten in een industriële keuken van metalen handgrepen in hun oorspronkelijke kleur, rvs of zwart. Rechte, brede handgrepen benadrukken namelijk de stoere uitstraling van uw keuken. Wenst u een moderne uitstraling aan uw industriële keuken te geven, dan adviseren wij een greeploze keukenkasten.

Welke kraan en wasbak voor industriële keukenstijl?

Een hoge keukenkraan die uittrekbaar is en een grote, diepe keukenwasbak. Deze kraan en wasbak zijn praktisch, zoals het onderdelen van de industriële keuken betaamt. Rvs, glanzend of geborsteld, is tijdloos en favoriet voor de stoere industriële keuken. Moderner is de zwarte keukenkraan.

Van een keukenkraan met uittrekbare handdouche heeft u dagelijks plezier bij het afspoelen van etenswaren in de gootsteen of het schoonmaken van de keukenspoelbak. Dat gaat bovendien zonder spetteren als u kiest voor een diepe onderbouwspoelbak. Deze spoelbak wordt onder uw aanrechtblad geplaatst wat als voordeel heeft dat u geknoeide etenswaren of vloeistoffen in één beweging de keukenwasbak inveegt.

Een keukenkraan die eveneens gemak biedt en past in de moderne industriële keuken, is de kokendwaterkraan. Het messing patina design van Quooker is een kraan waarvan de uitstraling verandert door uw aanraking. Er ontstaat een geleefd uiterlijk dat volmaakt is voor uw industriële keuken.

Welke keukenapparatuur voor uw industriële keuken?

De 5 apparaten die in elke keuken ongeacht de keukenstijl thuishoren, zijn de kookplaat, afzuigkap, koelkast, oven of (combi)magnetron en vaatwasser. Welke keukenapparatuur is stoer voor in uw industriële keuken op maat van De Knikker Keukens?

Robuuste inbouwapparatuur

Luxe inbouwapparatuur met een robuuste uitstraling, zoals u vindt in de collectie van Miele. Dat is wat past bij deze stoere keukenstijl.  Overweeg ook zeker om alle apparatuur, zoals een inbouwkoffiezetapparaat of een (stoom)oven, bij elkaar in een kastenwand te plaatsen. Zo’n indrukwekkend element past uitstekend bij deze krachtige keukenstijl. Bovendien heeft u veel gebruiksgemak van alle keukenapparatuur op één centrale plek.

Industriële keuken kopen bij De Knikker

Bij De Knikker zijn we gespecialiseerd in maatwerkkeukens en dus is er voor ons niets zo belangrijk als te weten: wat is een industriële keuken voor ú?  Waar in het proces van keuken kopen u ook staat: we nodigen u van harte uit om onze speciaalzaak te bezoeken en vrijblijvend met een van onze ontwerpers om tafel te gaan.

Onze keukenexperts assisteren u bij het omzetten van uw ideeën in een persoonlijk keukenontwerp. Zij letten daarbij op praktische zaken die u inbrengt, maar ook op sfeerelementen die u aanspreken. Als onze ontwerpers weten wat voor u belangrijk is, kunnen zij het design van de keuken feilloos afstemmen op uw kookgewoontes, gezinssamenstelling en woonstijl. Het spreekt vanzelf dat wij u assisteren bij het selecteren van de juiste details.

Zien we u binnenkort? Dan creëren we samen een exclusieve, stoere en stijlvolle industriële keuken waarin u zich thuis voelt.

Inspiratie

Gratis magazine
t.w.v. €9,95,-
G

Laat u informeren

U bent op zoek naar informatie en kennis omtrent de aanschaf van uw keuken en badkamer? Download dan nu de pdf versie van ons nieuwe magazine.

Het magazine staat boordevol foto’s van de nieuwste trends en geeft u alle informatie die u nodig hebt.