In de goot, uit de goot

Geschreven op 28 mei 2020 in de categorie Geen categorie.

Het doucheputje schoonmaken is alles behalve een fijne klus. Maar bij moderne douche-afvoeren is het gelukkig zo gebeurd. Met het juiste onderhoud van uw douchegoot blijft douchen een plezier. Daarom krijgt u van ons een aantal tips.

Wat is uw ‘goot-dag’?

Om te voorkomen dat u vieze luchtjes in uw badkamer krijgt of – erger nog – wateroverlast, is het belangrijk dat het douchewater goed blijft weglopen. U voorkomt problemen door regelmatig uw douchegoot schoon te maken. Bij voorkeur doet u dit elke week. Maak het uzelf makkelijk en plan dit op een vaste dag.

Alles uit elkaar

Het voordeel van moderne douchegoten is dat u alles eenvoudig los kunt halen en overal bij kunt. Nadat u het rooster verwijderd heeft, haalt u de sifon uit de goot en reinigt u dit grondig. Vergeet ook niet om de hair catcher (zie afbeelding) schoon te maken.

Tot op de bodem

Voordat u de sifon en het rooster terugzet, reinigt u ook de bodem van uw douchegoot. Zo voorkomt u dat hier huid- en zeepresten achterblijven.

Meer weten?

Heeft u vragen over het onderhoud van uw douchegootsysteem? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom. Wij staan voor u klaar.

Meer badkamertips

Wilt u ook zo veel mogelijk genieten van uw badkamer? Dan vindt u deze blogs met onderhoudstips wellicht ook interessant:

Slimme tips om uw badkamer mooi te houden

Hoe blijft uw spiegel mooi?

Wilt u meer informatie?

Maak dan een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.