Hoe blijft uw spiegel mooi? Tips over het onderhoud van uw spiegel

Geschreven op 18 april 2019 in de categorie Geen categorie.

Wat ziet u als u in uw badkamerspiegel kijkt? Hopelijk wordt uw blik niet afgeleid door beschadigingen in het spiegelglas. Na verloop van tijd kunnen aan de randen namelijk ‘weervlekken’ ontstaan. Dit is roestvorming op de zilverlaag achter het glas van uw spiegel. Vocht en verkeerd gebruik van schoonmaakmiddelen zijn vaak de boosdoener.

Weervlekken in uw spiegel zijn niet te verwijderen maar wel te voorkomen. Met het juiste onderhoud blijft uw spiegel langer mooi. Daarom krijgt u in deze blog een aantal tips.

Schoonmaken met zachte doek

Ziet u spetters of vlekken op uw spiegel? Van cosmetica of tandpasta bijvoorbeeld? Neem uw spiegel dan af met lauw water en een zachte doek. Zorg ervoor dat u de randen na het schoonmaken helemaal droog maakt. Hiermee voorkomt u dat er vocht achterblijft dat vervolgens in uw spiegel trekt.

Vermijd agressieve producten

Gebruikt u schoonmaakmiddelen met een verstuiver om uw spiegel te reinigen? Spuit deze dan nooit rechtstreeks op de spiegel. Breng producten als Glassex eerst op een schone doek aan en wrijf hiermee over het spiegeloppervlak. Zo voorkomt u roestvorming aan de randen. Vermijd zeep, soda, kalkreinigers, zure en schurende reinigingsmiddelen en producten met ammoniak. Deze tasten het materiaal van uw spiegel aan.

Last but not least: maak na het douchen altijd uw spiegel droog zodat er geen condens achterblijft.

Heeft u vragen?

We hopen dat u met deze tips nog lang van een helder spiegelbeeld blijft genieten. Heeft u vragen over het onderhoud van uw spiegel? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom. Wij staan voor u klaar.

Wilt u meer informatie?

Maak dan een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.