Een wijnglas voor alle zintuigen

Geschreven op 26 juni 2020 in de categorie Geen categorie.

Met een lekker glas wijn geniet u nog meer van een gezellig diner, een goed gesprek of gewoon een momentje voor uzelf. U weet natuurlijk hoe belangrijk het glas is voor de beleving van uw wijn. Toch zetten we de belangrijkste tips nog een keer voor u op een rijtje.

Kristalhelder

Uw favoriete wijn komt optimaal tot zijn recht in een wijnglas van kristalglas. Omdat dit materiaal dunner is dan normaal glas blijft uw wijn langer op de juiste temperatuur. Door de helderheid van kristalglas is ook het kijken naar uw wijn een feestje.

Topmodel

Voor de geurbeleving is het belangrijk dat uw wijnglas een tulpvorm heeft. Door de versmalling ontstaat er een geurconcentratie aan de bovenkant van uw glas. Ander voordeel van een tulpvorm is dat u de wijn door de bolling in het glas soepeler laat walsen.

Randzaak

Goedkopere wijnglazen hebben vaak een verdikking aan de bovenkant. Dit beïnvloedt de smaak en zorgt voor een verminderde nasmaak. Wijnglazen zonder rand geven de smaak van uw wijn alle ruimte en voelen ook prettiger aan bij het drinken.

Wij wensen u veel plezier met deze tips!

Wijnklimaatkast

Wist u dat u bij ons ook terechtkunt voor advies over een wijnklimaatkast? Natuurlijk is dit dé oplossing om al uw wijnen onder de juiste omstandigheden te bewaren. Een wijnklimaatkast kunt u op verschillende manieren verwerken in uw interieur. Lees meer.

Heeft u vragen? Kom dan eens langs in onze showroom. Wij staan voor u klaar.

Wilt u meer informatie?

Maak dan een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.