Dé tip voor meer plezier van uw afzuigsysteem

Geschreven op 17 oktober 2019 in de categorie Geen categorie.

Een afzuigsysteem is zo’n vertrouwd onderdeel van onze keuken dat we nauwelijks nadenken bij het gebruik ervan. Toch is het mogelijk om meer uit uw afzuigsysteem te halen. In deze blog leest u hoe u de werking van uw afzuiging verbetert en hoe veelzijdig moderne oplossingen zijn.

Dé tip voor meer plezier van uw afzuigsysteem

Wanneer zet u uw afzuiging aan? Waarschijnlijk zodra de inhoud van uw pannen aan de kook raakt. Onze tip is om dit te doen voordat u gaat koken. Dan weet u zeker dat de luchtstroom goed op gang is wanneer dit nodig is. Als u klaar bent met koken is het beter om de afzuiging nog even aan te laten. Dan worden alle kookdampen, inclusief geur- en vetdeeltjes, goed afgevoerd. Deze tip geldt zowel voor traditionele als ook voor modernere systemen.

Afzuiging van boven of van onder?

Als het om afzuiging in de keuken gaat valt er tegenwoordig meer te kiezen dan een kap boven uw kookunit. Afzuiging van onder bijvoorbeeld is geïntegreerd in uw werkblad. Hierdoor heeft u meer ruimte en vrij zicht tijdens het koken.

Design afzuigkap

Gaat u toch liever voor een afzuigkap maar wilt u wel dat deze iets bijzonders toevoegt aan uw interieur? Kies dan voor een afzuigkap en designlamp ineen. Het lampmodel is speciaal ontworpen voor afzuiging en stijlvolle verlichting boven uw kookeiland. De kap is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, waaronder leer. Het binnenwerk is voorzien van een extra filter voor recirculatie. Afgezogen lucht wordt gefilterd en komt terug de ruimte in. Een afvoer naar buiten is hierdoor niet nodig.

Houdt u van strakke belijningen en een industriële look? Denk dan eens aan een afzuigsysteem in een zwart stalen frame. Ook voor deze uitvoering is een afvoer naar buiten niet nodig. Dit biedt u alle vrijheid om uw keuken in te richten zoals u dat wilt.Ook wanneer de afzuiging uitstaat zijn het eilandmodel en het zwart stalen frame echte eyecatchers.

   

Kom langs voor nieuwe ideeën

Welke vragen heeft u over afzuiging in uw keuken? U bent van harte welkom in onze showroom om u verder te oriënteren. Kom in alle rust verschillende keukenopstellingen bekijken met werkende afzuigsystemen. Zo krijgt u een beter idee van de verschillende opties. Uw bezoek is altijd vrijblijvend en levert u zeker nieuwe ideeën op.

fotografie: Manola van Leeuwe – fotografieplus.nl

Wilt u meer informatie?

Maak dan een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.