Zo houdt u het droog in de badkamer

Geschreven op 30 september 2020 in de categorie Geen categorie.

Natuurlijk is het onvermijdelijk dat uw badkamer vochtig wordt. Na het douchen zitten er waterdruppels (en zeepresten) op uw glazen wanden, kranen en tegelwerk. Het is de moeite waard om deze oppervlakken na het douchen zo droog mogelijk te maken. Hoe vaker u dit doet hoe langer uw badkamer mooi blijft. In deze blog delen we 3 tips.

Wis en waarachtig

Waterdruppels op uw glazen douchewand kunnen voor kalkaanslag zorgen. Het is daarom slim om na elke douchebeurt met een wisser het glas droog te maken. Is uw glazen wand voorzien van een coating? Dit zorgt voor een gladder oppervlak en maakt het drogen eenvoudiger.

Voor het onderhoud van glazen oppervlakken adviseren wij een edelglas reiniger. Dit is een mild schoonmaakmiddel waarmee het glas zijn glans behoudt. Edelglas reiniger is verkrijgbaar in onze showroom.

Voeg iets toe aan uw routine

Naast uw glazen douchewand verdient ook het tegelwerk op wanden en vloeren uw aandacht. Met name de voegen zijn erg gevoelig voor vocht en zeepresten. Gebruik zo vaak mogelijk een (vloer)wisser en droog uw tegelwerk eventueel na met een zachte doek. Het zijn extra handelingen maar uw inspanning betaalt zich dubbel en dwars terug. Uw badkamer blijft langer mooi.

Stijlvol droog

Vergeet bij het droogmaken van uw badkamer ook de chromen elementen niet. Denk aan de bevestigingsdelen van uw glazen douchewand maar ook aan uw kranen. Kiest u voor zwarte designkranen, als accent van een industriƫle look bijvoorbeeld? Dan is droogmaken helemaal de moeite waard. Kalkaanslag krijgt zo geen kans en u behoudt de uitstraling die u zo mooi vindt.

Op zoek naar andere badkamertips?

Heeft u andere vragen over het onderhoud van uw badkamer? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Wilt u meer informatie?

Maak dan een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.