Welke keukenapparatuur

Essentieel voor een keuken: apparatuur. Welke keukenapparatuur hoort in elke keuken thuis? En met welke apparatuur creëert u een ultiem luxegevoel in de keuken? Onderstaande tips van adviseurs bij De Knikker maken u wegwijs.

Bezoek gerust onze keukenspeciaalzaak  voor vrijblijvend, persoonlijk advies. Dan verkennen we samen alle mogelijkheden die u heeft als u kiest voor een keuken op maat voor u gemaakt door De Knikker Keukens.

Keukenapparatuur nodig in elke keuken

Er zijn 5 apparaten die een basisvoorziening vormen voor prettig koken. Dit is de keukenapparatuur die elke keuken nodig heeft: kookplaat, afzuigkap, koelkast, oven (of combimagnetron) en vaatwasser.

Luxe keukenapparatuur

Om een exclusieve keuken te creëren, kiest u luxe keukenapparatuur. Apparaten die uw keuken van extra functies voorzien, van uitstekende kwaliteit zijn en die u minder vaak in andere keukens tegenkomt. Denk aan een inbouwkoffieapparaat, wijnklimaatkast, oven met sous vide-functie, warmhoudlade en vacumeerlade. En, alhoewel steeds meer gemeengoed, valt de stoomoven ook onder luxe keukeapparatuur.

Maak een afspraak

Vrijstaande of inbouwapparatuur?

Inbouwapparatuur heeft over het algemeen de voorkeur van onze klanten boven vrijstaande apparatuur. Doordat keukenapparatuur in standaardmaten beschikbaar is, kunnen onze ontwerpers inbouwapparatuur naadloos verwerken in uw keukenontwerp.

Toch zijn er keukenstijlen waarin vrijstaande keukenapparatuur aan het langste eind trekt. Een vrijstaand fornuis met oven benadrukt de huiselijke sfeer van een landelijke keukenen een vrijstaande koelkast met dubbele deuren de krachtige uitstraling van een industriële keuken.

Een veelgekozen feature voor keukens is een kastenwand met daarin alle keukenapparatuur. Een indrukwekkend en oogstrelend element. Bovendien biedt alle apparatuur op een centraal punt in uw keuken veel gebruiksgemak.

Design keukenapparatuur

Interessant aspect om mee te nemen als u apparaten voor uw keuken gaat kopen, is het design van de keukenapparatuur. Daarmee doelen we op vormgeving en kleur. Hiermee kunt u de gekozen keukenstijl onderstrepen.

Vormgeving

De uitstraling van apparatuur wordt grotendeels door vormgeving bepaald. Denk aan bedieningspanelen, deuren en gebruikte vormen. Een oven als voorbeeld: een touchscreen, strak deurvenster en handvat zijn moderner dan in het oog springende bedieningsknoppen, robuust handvat en venster met afgeronde hoeken.

Kleur keukenapparatuur

Veelgebruikt materiaal voor keukenapparatuur is zilvergrijs roestvrij staal (rvs), geborsteld of glanzend afgewerkt. Rvs is door z’n grijstint tijdloos en past in vrijwel elke keukenstijl. Een combinatie van rvs en zwart materiaal komt ook veel voor. Volledig zwarte keukenapparatuur, met als nieuwste trend matzwart, gebruiken we steeds meer in keukenontwerpen. Zwarte apparaten passen perfect in de trendy, hotelchique, zwarte keuken en staan stoer in de moderne industriële keuken.

 

Welk merk keukenapparatuur?

Omdat merken vaak eigen functies en features hebben, hangt het voor een belangrijk deel van uw gebruikswensen af welk merk keukenapparatuur u het beste kunt kopen. We leveren onze keukens met hoogwaardige keukenapparatuur met een lange levensduur, design voor iedere keukenstijl en op verschillende typen gebruikers afgestemde functies, zoals de keukenapparatuur van Miele

Kookplaat

De kookplaat die de meeste klanten kopen, is de inductiekookplaat. Een elektrische inductiekookplaat. Dé vervanger van koken op gas en makkelijk schoon te houden.

Om uw keuken een exclusieve uitstraling te geven, kunt u een nieuwe variant van inductiekoken overwegen: pitt coocking of i-cooking. We plaatsen dan losse inductiekookpitten en een afzuigsysteem direct in uw aanrechtblad. Deze ‘kookplaat’ geeft uw keuken instant een uniek uiterlijk.

Soms is een kookplaat stijlbepalend. Zo maakt een inductiekookplaat uw landelijke keuken moderner, terwijl een vrijstaand fornuis met kookplaat en oven charme toevoegt aan een landelijke keuken.

Afzuigkap

Een goede afzuigkap is onmisbaar bij het voorkomen van een huis vol kookluchtjes. U heeft dan ook in veel soorten afzuigkappen om uit te kiezen.

Het nog altijd meest gekozen model is een tegen uw keukenmuur gemonteerde wandafzuigkap. In een open keuken of keuken met kookeiland is een plafondafzuigkap of eilandafzuigkap geliefd. Binnen deze categorie zijn schitterende designafzuigkappen verkrijgbaar.

Heeft u bovenkasten dan is een inbouwafzuigkap een goede optie. Daarin heeft u 3 keuzes: de geïntegreerde afzuigkap is volledig weggewerkt in een kastje, de onderbouwafzuigkap zit onder een bovenkastje en een uittrekbare variant daarvan is de vlakschermafzuigkap.

Het allernieuwste is een downdraft afzuigkap: een kookplaat met afzuiging. Is een afzuigkap u een doorn in het oog? Dan is dit voor u het juiste type. Voordeenl: u houdt vrij zicht e doordat de afzuiging direct bij de bron zit, verspreiden kookluchtjes zich minder snel. Nadeel: u bent wat kastruimte eronder kwijt aan de installatie.

Onze ontwerpers assisteren u bij de selectie op praktische aspecten, zoals de juiste afzuigcapaciteit bij de positionering in en het volume van uw keuken.

Koelkast en vriezer

Om de vraag te beantwoorden welke koelkast en/of vriezer u kunt het beste kunt kopen voor uw keuken, zijn uw gebruikerswensen en de keukenruimte en -indeling leidend. Handig om aan te denken:

  • Formaat: 2-persoons huishouden, groot gezin of vaak gasten? Veel gekoelde levensmiddelen op voorraad of koopt u klein in?
  • Functies: heeft u voldoende aan een koelkast of vriest u veel in en is een koelvriescombinatie of vrijstaande vrieskast praktischer? En wilt u groente in de la extra lang vers houden, dan is instelbare vochtigheidsgraad ideaal. Fijn om altijd ijsblokjes in huis te hebben, dan is een ijsblokjesmachine handig.
  • Schoonmaken: kijkt u ernaar uit om de vriezer nooit meer te hoeven ontdooien, kies NoFrost om ijsvorming te voorkomen.

Zaken die bepalend zijn als u het formaat en de functies van uw koelkast en/of vriezer kiest.

Vaatwasser

In de industriële keuken mag keukenapparatuur in het oog springen en kunt u kiezen voor een vrijstaande vaatwasser. In alle andere keukenstijlen valt de keuze op een geïntegreerde vaatwasser die is weggewerkt achter een keukenkastdeur.

Wilt u bepalen welke vaatwasser u wilt kopen voor uw keuken, ga dan vooral uw gebruikerswensen na. Onze ontwerpers helpen u bij het maken van keuzes als het gaat om die praktische aspecten. Denk aan het formaat, het type rekken en bestekkorf in de vaatwasser, afwasprogramma-opties en features, zoals bij Miele het knock-to-open-systeem.

Koffiemachine

Een koffiezetapparaat op uw aanrecht neemt werkruimte in. Vindt u dat niet prettig, dan is een inbouwkoffiemachine het alternatief. Mooi meegenomen: zo’n in het keukenontwerp geïntegreerd koffiezetapparaat geeft uw keuken een nette en exclusieve uitstraling. Bovendien geeft u dagelijks een luxegevoel. Zaken om op te letten in uw keuzeproces betreffen praktische punten en het uiterlijk van het keukenapparaat. 

Design inbouwkoffiemachine

In een industriële keuken of landelijke keuken is bijvoorbeeld een rvs-koffiemachine met opvallend bedieningspaneel op zijn plek, terwijl een zwarte koffiemachine met minimalistisch display past in de moderne keuken. 

Praktische tips koffiemachine

De belangrijkste praktische tips voor het kiezen van uw koffiemachine, zijn:

  • Nooit nadenken of het waterreservoir gevuld is? Ga voor een inbouwkoffiemachine die wij voor u kunnen aansluiten op uw wateraansluiting.
  • Een grote lekbak van 75 – 100 ml voorkomt dat u deze om de haverklap moet legen.
  • Drinkt u graag cappuccino of latte macchiato, kies dan een koffiemachine met melkopschuimer. Er zijn machines waarbij u de hoeveelheid naar smaak kunt instellen met persoonlijke koffieprofielen.
  • Het meest verse kopje koffie komt uit een koffiemachine die koffiebonen per kopje voor u maalt. Stem de inhoud van het bonenreservoir af op uw dagelijkse koffie-inname.

Twijfelt u nog welke koffiemachine u het beste kunt kopen? In onze keukenspeciaalzaak  geven we u graag uitgebreider advies.

Wijnkoelkast of wijnklimaatkast

Voor de wijnliefhebbers onder ons is een wijnkoelkast of beter nog, een wijnklimaatkast in de keuken eigenlijk onmisbaar. Beide apparaten kunnen wij voor u inbouwen. 

Het verschil tussen de koelkast en klimaatkast voor wijn? De eerste kan uw wijn koelen, de tweede kan uw wijn ook verwarmen. Wij adviseren over het algemeen de wijnklimaatkast. Veel merken voorzien dit luxe keukenappaat van twee of meer temperatuurzones,

Voor grote wijnvoorraden zijn er manshoge wijnklimaatkasten. Heeft u hiervoor geen plaats in uw keuken, dan is een wijnkoelkast of wijnklimaatkast in de maat van een keukenkast een ideale optie. Naast maat en zones kunt u bij uw keuze rekening houden met bijvoorbeeld het energieverbruik, of de behuizing trillingen tegengaat, er softclose op de deur zit en of de deur UV-glas heeft, zodat licht uw wijn niet beïnvloedt. 

Vragen? Stel ze in onze keukenspeciaalzaak.

Oven, stoomoven, (combi)magnetron

Voor bakken, braden, ontdooien en opwarmen is het prettig om keukenapparatuur, zoals een oven en magnetron tot uw beschikking te hebben. Een combimagnetron is het keukenapparaat dat deze twee functies combineert. Een stoomoven zet zowel hete lucht als stoom in. 

Wij verklappen u graag wat weinig mensen weten, namelijk dat de stoomoven een handige alleskunner voor uw keuken is. Voor het welbekende groente stomen, maar een stoomoven kunt ook gebruiken voor het bakken van pizza’s en taarten én voor sous-vide koken. Mocht u deze laatste kooktechniek niet kennen: u gaart vacuümverpakte groente en/of vlees in een waterbad. Het wordt hierdoor gelijkmatig bereid en behoudt veel meer smaak en vitamines dan bij andere bereidingswijzen. Een stoomoven zorgt voor de bij sous-vide gewenste constante watertemperatuur.

De merken die u in onze De Knikker keukenapparatuurcollectie vindt, hebben voorprogrammeerfuncties die u het bakken, braden, ontdooien, opwarmen en stomen extra gemakkelijk maken. Een oven schoonmaken is tegenwoordig ook eenvoudiger, dankzij zelfreinigende functies. 

In de showroom van onze keukenspeciaalzaak kunt u ovens, stoomovens en (combi)magnetrons met eigen ogen zien en bepalen of het uiterlijk van de keukenapparatuur in uw keukenstijl past. Onze adviseurs lichten de mogelijkheden graag toe. 

Beste keukenapparatuur bij De Knikker

Welke keukenapparatuur de beste is? Dat zijn apparaten die passen bij uw kookgewoontes. Het antwoord op de vraag is dus heel persoonlijk.

Om te achterhalen welke apparaten het beste zijn voor uw keuken, nodigen we u uit in onze showroom. Eén van onze ontwerpers gaat graag met u in gesprek.

Bij De Knikker zijn we gespecialiseerd in maatwerkkeukens en dus is er voor ons niets zo belangrijk als te weten: welke zaken in een keuken zijn essentieel voor ú? We kijken daarbij naar praktische zaken, stijl en sfeer. Op basis van uw verhaal stemmen wij uw keuken feilloos af op uw kookgewoontes, gezinssamenstelling en woonstijl.

Zien we u binnenkort in onze showroom? Daar kunt u apparatuur zoals ovens, koffiezetapparaten, wijnklimaatkasten en dergelijke zelf kunt beoordelen. Onze ontwerpers assisteren bij het maken van keuzes voor functies, formaten en plaatsing van de apparatuur. Zo creëren we samen de exclusieve, luxe keuken waarin u zich thuis voelt.

Maak een afspraak

Inspiratie

Gratis magazine
t.w.v. €9,95,-
G

Laat u informeren

U bent op zoek naar informatie en kennis omtrent de aanschaf van uw keuken en badkamer? Download dan nu de pdf versie van ons nieuwe magazine.

Het magazine staat boordevol foto’s van de nieuwste trends en geeft u alle informatie die u nodig hebt.